– HAYIRSEVERLERDEN HAKKÂRİLİ ÖĞRENCİLERE GİYİM VE KIRTASİYE YARDIMI

– HAYIRSEVERLERDEN HAKKÂRİLİ ÖĞRENCİLERE GİYİM VE KIRTASİYE YARDIMI İSMET KÖSOĞLU HAKKÂRİ-İstanbul’da İç Mimar Burcu Özer öncülüğünde başlatılan “Bir Sosyal Sorumluluk” projesi kapsamında hayırsever vatandaşların yardımıyla toplanan giyim ve kırtasiye malzemeleri Hakkâri’de ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtıldı. Merkeze bağlı Şehit Vali Derviş Yalım İlk/Ortaokulunda düzenlenen programa katılan Vali İdris Akbıyık beraberindeki protokol üyeleri ve İstanbul’dan hayırsever vatandaşları..

Tarih : Okunma : 20 Defa Okundu... Yorum Yap

– HAYIRSEVERLERDEN HAKKÂRİLİ ÖĞRENCİLERE GİYİM VE KIRTASİYE YARDIMI

İSMET KÖSOĞLU

HAKKÂRİ-İstanbul’da İç Mimar Burcu Özer öncülüğünde başlatılan “Bir Sosyal Sorumluluk” projesi kapsamında hayırsever vatandaşların yardımıyla toplanan giyim ve kırtasiye malzemeleri Hakkâri’de ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtıldı.

Merkeze bağlı Şehit Vali Derviş Yalım İlk/Ortaokulunda düzenlenen programa katılan Vali İdris Akbıyık beraberindeki protokol üyeleri ve İstanbul’dan hayırsever vatandaşları temsilen gelen İç Mimar Burcu Özer, sanatçı Yiğit Okan ile Çağrı Karslı ve Mert Çay ile birlikte öğrencilere giyim ve kırtasiye malzemelerini teslim ettiler. Dağıtım töreninde bir açıklamada bulunan Vali İdris Akbıyık ’İstanbul’dan Burcu Özer ve sanatçı Yiğit Okan Hakkâri’deki eğitime katkıda bulunmak amacıyla çocuklar için çeşitli hediyeler getirdiler. Bu hediyeleri şu anda öğrencilere dağıttılar. Giyim ve kırtasiye malzemelerinden oluşan bu hediyeler İlimiz merkezinde şuan bulunduğumuz bu okula ve bir köy okulundaki öğrencilere dağıtılacak”

Hakkâri’de birinci meselenin eğitim ve kitap olduğunu söyleyebilirim. Bu nedenle okul, eğitim ve kitap ile ilgili her türlü etkinlik ve faaliyette yer almaya gayret gösteriyoruz Hakkâri Valisi olarak, Bizim birinci meselemiz kitap ve eğitim. Öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin, Hakkârililerin meselesi de kitap olacak, eğitim olacak. Onun için buradayız. Ben Burcu Hanıma, Yiğit Bey’e destek veren hayırseverlere teşekkür ediyorum. Tabi ki Hakkâri İlimizde birçok faaliyetler ve destekler yapılıyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız da okullarımızda yardıma muhtaç çocuklarımıza destek veriyor. Yine İl Emniyet Müdürlüğümüzün, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Belediye Başkanlığımızın çok çeşitli destekleri oluyor. Amacımız Hakkâri’de eğitimi birinci gündem maddesi yapmak. Hakkâri güzelliklerle, iyiliklerle, eğitimle, kitap ile anılsın istiyoruz “dedi.

Arkadaşları ile birlikte kısa sürede 100 öğrencinin bütün ihtiyaçlarını tamamladıklarını ifade eden Burcu Özer ise, “Bu da bize gösteriyor ki Türkiye bütün olarak gönül birliği yaptığı zaman 24 saatte her yere el uzatabiliyor. Çünkü 81 İlin hepsi bizim. Tek bayrak, tek vatan, tek millet olarak birlikteyken Türkiye olabiliyoruz. Bizler küçük kardeşlerimizin sıcacık gönüllerinde ısınmaya geldik” dedi.

Programa Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür katıldı

İlk yorumu siz yazın