-HALK EĞİTİM USTA ÖĞRETİCİLERİ BİNALARINI VERMEK İSTEMİYOR

-HALK EĞİTİM USTA ÖĞRETİCİLERİ BİNALARINI VERMEK İSTEMİYOR ‘’300 USTA ÖĞRETİCİ OLARAK BİNAMIZIN TAŞINMASINI İSTEMİYORUZ’ İSMET KÖSOĞLU RİZE-RUDER Başkanlığı yayınladığı basın açıklamasında 300 usta öğreticinin binalarından taşınmasıyla mağdur olacaklarını belirtti. Kısa adı RUDER olan Rize Usta Öğreticiler Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu adına Başkan Rüya Turanlı imzalı açıklama şöyle ’Rize Usta Öğreticiler Dayanışma Derneği olarak tüm usta..

Tarih : Okunma : 134 Defa Okundu... Yorum Yap

-HALK EĞİTİM USTA ÖĞRETİCİLERİ BİNALARINI VERMEK İSTEMİYOR

‘’300 USTA ÖĞRETİCİ OLARAK BİNAMIZIN TAŞINMASINI İSTEMİYORUZ’

İSMET KÖSOĞLU

RİZE-RUDER Başkanlığı yayınladığı basın açıklamasında 300 usta öğreticinin binalarından taşınmasıyla mağdur olacaklarını belirtti.

Kısa adı RUDER olan Rize Usta Öğreticiler Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu adına Başkan Rüya Turanlı imzalı açıklama şöyle ’Rize Usta Öğreticiler Dayanışma Derneği olarak tüm usta öğreticiler ve tüm Rize usta öğreticilerimizin sosyal hakları Özlük hakları ve tüm sorunları için mücadeleyi sorumluluğumuzu bilerek yıllarca bunun uğraşısını vermeye çalıştık. Usta öğreticiler olarak, içinde bulunduğumuz pandemi döneminde Halk Eğitim Merkezlerinde kurslar açılamadığı için görev alamamaktayız. Başka herhangi bir gelirimiz ve sosyal güvencemizde bulunmamaktadır. İlimiz merkez genelinde yaklaşık 300 usta öğretici olarak maddi ve manevi çok zor bir süreçten geçmekteyiz. Devletimizin bu konuda atacağı gerekli adımları sükûnetle beklerken, ilimizdeki Halk Eğitim Merkezi binamızın taşınacağı haberiyle bir kez daha mağdur edilmiş oluyoruz.

Bina 33 Yıllığına 3 yıl önce Halk Eğitime tahsis edilmiş

Binlerce kursiyere hizmet veren bizler içinde bir gelir kapısı olan Rize Halk Eğitimi Merkezi kentsel dönüşüm projesi kapsamında ilimizdeki vergi dairelerinin bulunduğu binaların yıkılacak olmasından boşaltılıp vergi dairelerine tahsis edilecekmiş. Vergi dairelerinin yeni hizmet binası 2 yıl içinde tamamlandıktan sonra Halk Eğitimi Merkezi yeniden kendi binasına dönecekmiş. 3 yıl önce yaklaşık 300 bin TL harcanarak oluşturulan atölye ve dersliklerin altyapısı bozulacak yeni taşınılacak olan binaya aynı masraf yapılacak ve 2 yıl sonra bunların hepsi çöpe gidecek her şeye yeniden başlanılacak. Halk Eğitimcilik bu kadar basit mi bize ve yapılan çalışmalarımızda lütfen göz ardı edilmesin üç yıl önce taşındığımız yer eski halk eğitime merkez binası yeterli olmadığından bu yeri bu binayı 33 yıllığına bize tahsis edilmişti. Şimdi tüm yetkililerden ricamız bizi yerimizden etmeyin. Pandeminin ilk aylarında maske dikimi için gönüllü çalışan tüm usta öğretici arkadaşlarımıza unutmayalım ayrıca halk için maske dikildi halka hizmet için halk için her ne iş olursa halk eğitim camiası olarak hiçbir işten kaçmadık. Bizler usta öğreticiler olarak bu plansızlığın biran önce durdurulmasını ve maddi manevi olarak mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz.

İlk yorumu siz yazın