GÜNEYCE SUYA KAVUŞUYOR

GÜNEYCE SUYA KAVUŞUYOR VARDA İÇME SUYU GÜNEYCE KÖYÜNDE İSMET KÖSOĞLU İKİZDERE-Güneyce Köyü Muhtarı İsmail Hakkı Taşdelen köye uzun süre yetecek içme suyu şebekesi döşemeye başladıklarını söyledi. İl Özel İdaresi tarafından İkizdere Varda Yaylasının kaynağından alınan İçme suyu çalışmaları devam ediyor. Yapım çalışmalarına 2013 yılında başlatılan ve İyidere, Derepazarı, Kalkandere ve Kendirli beldelerine su verecek olan..

Tarih : Okunma : 105 Defa Okundu... Yorum Yap

GÜNEYCE SUYA KAVUŞUYOR

VARDA İÇME SUYU GÜNEYCE KÖYÜNDE

İSMET KÖSOĞLU

İKİZDERE-Güneyce Köyü Muhtarı İsmail Hakkı Taşdelen köye uzun süre yetecek içme suyu şebekesi döşemeye başladıklarını söyledi.

İl Özel İdaresi tarafından İkizdere Varda Yaylasının kaynağından alınan İçme suyu çalışmaları devam ediyor. Yapım çalışmalarına 2013 yılında başlatılan ve İyidere, Derepazarı, Kalkandere ve Kendirli beldelerine su verecek olan şebeke uzun süredir tamamlanmadı. Ana hat su borularının döşendiği fakat su depolarının henüz tamamlanamadığı belirtildi. Güneyce Köyü Muhtarı İsmail Hakkı Taşdelen’de köylerine Varda İçme suyundan verilecek olmasından memnunluk duyduğunu belirterek ’bu su bizim yaylamız olan Varda yaylasından geliyor. Önceleri Güneyce yoktu. Daha sonra isteğimiz üzerine bizim köyümüzde projeye dahil oldu. Köy içi borularımızı önemli ölçüde döşendi. Köyümüzün Hannar mevkiinden aşağı gelen şebekemiz için 3 tane büyük su deposuna ihtiyacımız var, onlarda yapılırsa sağlıklı temiz içme suyuna kavuşacağız’ dedi.

İkizdere’nin Güneyce Köyü Varda Yaylasından gelen içme suyu çalışması 2013 yılında başladığında 2017 de tamamlanacağı açıklanmıştı. 2013 de başlayan çalışma üzerinden 8 yıl geçti.

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş