Güle Güle Reşat Hoca !

2014 yılında yapılan yerel seçimlerde rekor bir oyla Rize Belediye Başkanlığı’nı kazanan Prof. Dr. Reşat Kasap, görev yaptığı süre içinde belki vadettiği projelerin bir kısmını,bazı istenmeyen olaylar sebebiyle yerine getiremese’de, Rize’de yedi’den yetmiş’e herkesin gönlünü kazanarak 2014 yılında nasıl Ak bir sayfa ile Belediye Başkanlığı görevine geldiyse, aynı sorumlulukla, arkasına hiçbir şüphe dedikodu bırakmadan görevi..

Tarih : Okunma : 85 Defa Okundu... Yorum Yap

2014 yılında yapılan yerel seçimlerde rekor bir oyla Rize Belediye Başkanlığı’nı kazanan Prof. Dr. Reşat Kasap, görev yaptığı süre içinde belki vadettiği projelerin bir kısmını,bazı istenmeyen olaylar sebebiyle yerine getiremese’de, Rize’de yedi’den yetmiş’e herkesin gönlünü kazanarak 2014 yılında nasıl Ak bir sayfa ile Belediye Başkanlığı görevine geldiyse, aynı sorumlulukla, arkasına hiçbir şüphe dedikodu bırakmadan görevi gönül rahatlığı ile 31 Mart akşamı Rahmi Metin’e bırakacak…

2014 yerel seçimleri öncesi AK Parti Rize Belediye Başkan Adayı olan Prof. Dr.Reşat Kasap’la ilk karşılaşmamız Rize sağlık kompleksinin temel atma töreninde gerçekleşti.

Ardından 29 Mart 2014’te yapılacak yerel seçimlerde aday tanıtım programı yapıldı ve bu programı iştirak ederek Rize Belediyesi’nin hayata geçireceği 10 Mega projelerinin tanıtım programına katılarak Reşat hocayla zamana yolculuğumuz bu şekilde başlamış oldu.

Rize Belediye Başkanlığı’nı yüksek bir oyla kazanan, akademik kariyeri olan gerek yurt içi ve yurt dışındaki birçok uluslararası projelerde görev alan Prof. Dr. Reşat Kasap’ın Rize Belediyesi’ndeki macerası ilk yıllarda istediği gibi gelişmedi.

Birçok konuşmamızda dile getirdiği, ve herkesin de aynı fikirde olduğu,Rize küçük bir yer ama, Reisin memleketi olması vesilesiyle burada Başkanlık yapmak gerçekten zor !

Gerek A takımını kurmada gerek personel arasındaki kopukluklar sebebiyle seçim beyannamesinde dile getirdiği 10 Mega projenin yapımına istenilen zamanda başlayamadı.

Özellikle kurduğu ekip sayesinde son iki buçuk yılda sırasıyla proje aşamasında olan başta Isırlık Kent mesire alanının büyük bölümü tamamlanırken,Geçenlerde ödül alan ve biten Doğu Park projesi, yine biten bir proje timya Vadisi,yapım aşaması devam eden Batıkent Projesi ve herkesin spekülasyonlar yaptığı ve zeminde yaşanan istimlak nedeniyle biraz süresi uzanan Rize Kent Meydanı projesi nihayetinde biten projeler.

Salarha tünel projesi devam ediyor,özellikle Rize de tüm mahallelerde 70- 80’e yakın Çocuk parkı ve oyun alanları ile çok sayıda futbol semt sahası ve spor alanları olmak üzere, Rize’de sosyal Belediyeciliğin en önde gelen projelerini hayata geçirdi.

Rize Belediyesi belki de kurulduğu günden beri bu 5 yılda en şeffaf dönemini yaşamıştır ! Başkan Kasap Rize’de yediden yetmişe herkes’le makamında yada değişik yerlerde Etkinliklerde görüşerek, bırakın Rize’yi Türkiye’de en şeffaf Belediye olma özelliğini kazanmıştır!

Diğer insanlarımızın hayatlarını kolaylaştıran,Belediyeni’nin sosya Belediyecilik gereği yapması gereken projeler,Belediyeyi üst klasmana taşırken, eski Orta Cami yıkılırken,bulvar yapmak için oradaki iş yerlerinin nezaman yıkılacağı kafalarda soru işareti bırakırken,yürümeyen merdiven, Rize Şehir merkezindeki kaldırım işgalleri,Rize sahilindeki düzensiz yapılaşma ve yer işgalleri eksi olarak Belediyenin hanesine yazıldı.

Başkan Kasap, görev yaptığı süre zarfında maalesef Rize’de başta siyasilerden olmak üzere STK Başkanları,Oda Başkanları ve yerel basında yeterince ilgi ve destek görmedi ! Arkasından planlar yapıp manevra yapanların sahte yüzlerini bu akşam yemekte hep birilikte göreceğiz!

Buna örnek olarak Rize Meydan projesinde Atatürk büstünün taşınması ile ilgili yapılan spekülasyonları gerek yerel ve ulusal medyada günlerce hayretle gördük ve izledik.

Bu süreçte olayı ulusal medyaya aksettiren Rize yerel basındaki Rize düşmanlarını herkes biliyor.

Bu süreçte Başkan Kasap maalesef yalnız bırakılmıştır kendisine kimlerin destek verdiğini en iyi bilen kişi kendisidir

Sn Cumhurbaşkanımızın geçen aday tanıtım toplantısında 31 Mart yerel seçimlerinde Rize Belediye Başkanlığı için yine bir Eğitimci olan Rahmi Metini aday gösterdi.Evet bu bir değişimdir, dönüşümdür, Bayrak yarışıdır. Reşat Hoca bütün iyi niyetiyle centilmenliğiyle olması gerekenden daha fazla bir özveri göstererek,31 Mart sonrasında Başkan olacak Rahmi hocayla, bizzat kendim şahit olduğum birçok etkinliklerde seçim çalışmalarını herkese örnek olacak şekilde birlikte yürütüyorlar! Bu gerçekten Türkiye’de örnek gösterilecek siyaset akademisinde ders olarak gösterilecek bir olay!

Başkan Kasap görev süresinin bitmesine çok az bir süre kala bu akşam sevenleri ve dostları ile Kültürpark Altın salonda son kez yemekte bir araya gelerek dostlarıyla vedalaşacak

2011 yılından beri kısıtlı imkânlarla kendi finansmanımızla kurduğumuz ve yöneticisi olduğumuz Rize’nin en aktif güncel haber sitelerinden biri olan rizevizyon.com’da, Rize’de güncel, sportif,kültürel ve sosyal alanlarda yaptığımız desteği hizmeti, Belediye Başkanlığı süresince Sn Başkanımıza vermeye çalıştık, onun yaptığı bu güzel hizmetleri kamuoyuna aksettirme çalıştık.

Şuradan sözlerime son verirken özellikle tarihi vecizeler ve atasözlerine çok önem veririm.

Atalarımız ne söylemiş ” Gelen gideni aratır”! Buradan altını çiziyorum, Reşat hocayı bugün yerden yere vuranlar eleştirenler, çok değil 6 ay sonra Reşat hocaya methiyeler duzerek onu arayacaklardır !

Rize küçük bir il olmasına rağmen çıkardığı İki Başbakan bir Cumhurbaşkanı bir Dünya lideri ile gerçekten yönetilmesi zor bir il,ama bir türlü Trabzon ekseninden yörüngesinden kendimizi kurtaramadığımızdan dolayı, Çay’ın Başkenti Rize, Reisin memleketi hak ettiği yerde değil! Bürokratik oligarşi karşısında bir türlü kendimizi toparlayamıyoruz maalesef !

Ben bu vesileyle 31 Martta görevi bitecek ve önümüzdeki günlerde, akademik kariyeri olan ülkemizi gerek yurt içi ve yurt dışında birçok projede temsil edecek,gönül insanı ,Vatansever Reşat hocamızın çok daha iyi yerlere geleceğini umuyorum.

Bu güne kadar Rize’ye yaptığı hizmetlerden dolayı bir vatandaş olarak kendisine çok teşekkür ediyorum seygılar sunarım

Osman Köseoğlu

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş