Güneşte fazla kalmayın güvenli egzersiz yapın

Yaz geldi, havalar mevsim normallerinin üzerinde bir sıcaklıkta seyrederken, tatil sezonu da açıldı. Çiçeği burnunda anne adaylarının merak ettiği konular arasında ‘Yaz aylarında nelere dikkat etmeliyiz, seyahat öncesi ne gibi önlemler almalıyız, havuza-denize girebilir miyiz? soruları sıkça yer alıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Aslıhan Yazıcıoğlu, yaz gebelerine şu tavsiyelerde bulundu: *Seyahat öncesi..

Tarih : Okunma : 14 Defa Okundu... Yorum Yap

Yaz geldi, havalar mevsim normallerinin üzerinde bir sıcaklıkta seyrederken, tatil sezonu da açıldı.
Güneşte fazla kalmayın güvenli egzersiz yapın

Çiçeği burnunda anne adaylarının merak ettiği konular arasında ‘Yaz aylarında nelere dikkat etmeliyiz, seyahat öncesi ne gibi önlemler almalıyız, havuza-denize girebilir miyiz? soruları sıkça yer alıyor.
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Aslıhan Yazıcıoğlu, yaz gebelerine şu tavsiyelerde bulundu:

*Seyahat öncesi doktorunuza, seyahatin ve koşullarının sizin için uygun olup olmadığını mutlaka danışmalısınız.

*Uçak ya da otobüs firmaları tarafından ikram edilen sıcakta hızlıca bozulabilen yiyeceklerden uzak durmalı. Kendi aracınız ile seyahat ediyorsanız sık sık molalar vermeli ve yürüyüş yapmalısınız.

*Sıcak duş, spa, solaryum ve sauna dahil sıcaklığınızı artıracak etkinliklerden kaçının.

*Güneşte uzun süreler geçirmemeye çalışın. Güneş koruyucu krem mutlaka kullanmalı. Baş dönmesi, bulanık görme, kızarıklık gibi sıcak çarpması belirtilerini hamileliğin tipik yakınmaları olduğunu düşünmeyin.

*Güneşin dik açı ile gelmediği sabah saatleri ve akşam üzeri temizliğinden emin olduğunuz havuz-denize girebilirsiniz. Kalın kenarlı şapkalar tercih etmelisiniz.

*Güvenli bir şekilde egzersiz yapın. Egzersizden önce ve sonra bol miktarda su veya elektrolit içeren sıvılar içtiğinizden emin olun.

Kaynak: Hürriyet

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş