GEÇMİŞ GÜNLERDE YAĞAN KAR TOPRAĞI YUMUŞATIP VERİMİ ARTIRMIŞTIR

Ziraat Mühendisleri Odası Rize Şubesi Başkanı Murat GENÇ ve YK yapmış olduğu yazılı açıklamada; GEÇMİŞ GÜNLERDE YAĞAN KAR TOPRAĞI YUMUŞATIP VERİMİ ARTIRMIŞTIR Rize Ziraat Mühendisleri Odası Şubesi Başkanlığı Yönetim Kurulu, Dünya ve ülkemizde etkili olan yeni tip koronavirüs (COVID-19) salgını sebebiyle her alanda olduğu gibi tarımsal alanda da tedbirler alınması salgının yayılma hızını azaltmada etkili..

Tarih : Okunma : 27 Defa Okundu... Yorum Yap

Ziraat Mühendisleri Odası Rize Şubesi Başkanı Murat GENÇ ve YK yapmış olduğu yazılı açıklamada;

GEÇMİŞ GÜNLERDE YAĞAN KAR TOPRAĞI YUMUŞATIP VERİMİ ARTIRMIŞTIR

Rize Ziraat Mühendisleri Odası Şubesi Başkanlığı Yönetim Kurulu, Dünya ve ülkemizde etkili olan yeni tip koronavirüs (COVID-19) salgını sebebiyle her alanda olduğu gibi tarımsal alanda da tedbirler alınması salgının yayılma hızını azaltmada etkili olacaktır.

Haber: Bayram Ali Kavalcı

Bu minvalde yaklaşan ve hatta yapılmakta olan tarımsal etkinliklerimizin başında gelen gübreleme uygulaması ile ilgili aşağıda bahsedilen öneri virüs ve salgın hastalığın yayılma hızı üzerine etkili olacağı düşünülmektedir.

Yoğun olarak büyük şehirlerde yaşayan üreticilerimiz 1. Sürgün öncesi (Mart-Nisan) döneminde gübre vermek üzere çay tarımının yapıldığı illerimize dönmektedir. Gübreleme işinin 1. Sürgün akabinde yapılması uygulaması ile müstahsillerin seyahatlerinin geciktirilerek evde kalma süresinin uzatılmasıyla salgından korunmaları hedeflenmektedir.

Çay bitkisinin 2019 Eylül ayından beri dinlenen, yağmur ve kar yağışları ile yumuşayan topraktan birinci sürgün dönemi için yeterli bitki besin elementlerini alabilecektir. 2020 yılı birinci sürgün hasadının hemen akabinde ( mümkünse hasat günü ile ) gübre verilmesi ile daha kaliteli ve verimli bir 2. ve 3. Sürgün alınarak toplam verim ve kalitenin aynı seviyede kalacağı değerlendirilmektedir.

Bu vesile ile tüm çay üreticilerimize bol ve bereketli bir kampanya geçirmelerini temenni eder sağlıklı günler dileriz.

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş