Fındıklı Belediyesi İle TMMOB Rize İl Koordinasyon Kurulu Arasında “İşbirliği Protokolü” İmzalandı…

Fındıklı Belediyesi İle TMMOB Rize İl Koordinasyon Kurulu Arasında “İşbirliği Protokolü” İmzalandı… İlyas GÜR “Sağlıklı kentleşme, nitelikli yapılaşma, kültürel, tarihi ve doğal çevre değerlerinin korunarak geliştirilmesi ve halka daha nitelikli teknik hizmet sunulabilmesi için ortak mesleki denetim ve teknik iş birliği protokolü” Protokolün amacı; sağlıklı kentleşme ve nitelikli yapılaşma faaliyeti için gerekli olan mimarlık, şehir..

Tarih : Okunma : 16 Defa Okundu... Yorum Yap

Fındıklı Belediyesi İle TMMOB Rize İl Koordinasyon Kurulu Arasında “İşbirliği Protokolü” İmzalandı…

İlyas GÜR

“Sağlıklı kentleşme, nitelikli yapılaşma, kültürel, tarihi ve doğal çevre değerlerinin korunarak geliştirilmesi ve halka daha nitelikli teknik hizmet sunulabilmesi için ortak mesleki denetim ve teknik iş birliği protokolü” Protokolün amacı; sağlıklı kentleşme ve nitelikli yapılaşma faaliyeti için gerekli olan mimarlık, şehir planlama ve mühendislik hizmetlerinin; ilgili mevzuata, bilimsel esaslara ve mesleki kurallara uygun olarak yerine getirilebilmesi yönünde ilgili meslek odaları ile yerel yönetim arasında teknik iş birliğini gerçekleştirmek, üretilen hizmetlerin daha verimli ve hızlı kılınmasını ve tarafların bu yöndeki ortak sorumluluklarını tarih, kültür, doğa, çevre ve ekolojik değerlere sahip çıkarak karşılıklı dayanışma içerisinde yerine getirmelerinin kurallarını belirlemek, 3194 sayılı İmar Kanunu’nda mimar, mühendis ve şehir plancıları ile ilgili olarak tanımlanan mesleki yükümlüklerin yerine getirilmesini ve mesleki faaliyet denetiminin eksiksiz yapılabilmesini gerçekleştirmek; Belediye ve Meslek Odalarının Anayasa ve kanunlarla belirlenmiş, görev yetki ve mesuliyetlerini imar mevzuatı, tapu ve kadastro mevzuatı uyarınca, kamu ve toplum yararı çerçevesinde yaşama geçirilmesini sağlamaktır.

Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin ÇERVATOLU “TMMOB o günlerin aydınlık yüzüydü, bugün de öyle. Bu kadar baskıya rağmen ayakta kaldığınız, bu mücadeleyi sürdürdüğünüz için sizleri tebrik ediyorum. Kendimi asla TMMOB’nin karşı tarafında görmedim, aynı tarafta olmaktan gurur duydum. Bundan sonra da birlikte iyi çalışmalar yapacağımıza inanıyorum” dedi.

TMMOB Makine Mühendisleri Odası Rize il Başkanı ve aynı zamanda Rize İl Koordinasyon Kurulu sekreteri Metin BIÇAKÇI “Bugüne kadar meslek alanımızdaki sorunları toplumun sorunlarından ayırt etmedik. Demokrasi de, Türkiye halklarının diğer sorunları da bizim sorunumuz. Kriz meslektaşlarımızı derinden etkiliyor. Meslek birliğimize yönelik saldırıları da hep birlikte bertaraf edebilir, bu şekilde geleceğe yaşanabilir kentler bırakabiliriz” dedi.

Konuşmaların ardından TMMOB ile Fındıklı Belediyesi arasındaki işbirliği protokolü, Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin ÇERVATOĞLU ve TMMOB Rize İl Koordinasyon Sekreteri Metin BIÇAKÇI tarafından imzalandı. Bu çerçevede imzalanan “Asansör Periyodik Kontrol Protokolü” doğrultusunda, Fındıklı ilçemizdeki asansörlerin periyodik kontrolleri Makine Mühendisleri Odası tarafından 1 Nisan 2020 tarihinden başlamak üzere 4 yıl süreyle yapılmış olacak.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 30411 sayılı Asansör Periyodik Kontrol Yönetmeliğince; belediyelerin sınırları içindeki asansörlerin periyodik kontrollerini sağlamakla yükümlü olduğuna işaret eden Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment ŞAHİN ÇERVATOĞLU; “Toplumumuzun can güvenliği açısından çok önemli bir görevin ciddiyetle yapılması işlemini sürdürüyoruz. Odamız; verimliliğe, etkin çalışma ve mesai kullanımına çok dikkat ederek ilçemize, belediyemize katkı sağlayacaktır. Bu inanç ve güvenle protokolümüzü imzalıyoruz. Odamızla çalışmayı, işbirliği içinde olmayı tercih ettik. Çünkü özel sektör çalışmalarında, toplumumuz ticari kaygılar nedeni ile haksızlığa uğradığını düşünebiliyor” dedi.

Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Ş. ÇERVATOĞLU, “Asansör kontrollerinin yılda en az bir kere yaptırılmasının yasal bir zorunluluk olduğunu, Yaşanabilecek Asansör kazalarına önlem almak amacı ile, Fındıklı ilçe sınırları içerisinde bulunan asansörlerin kontrolü, protokol gereği yetkili mühendisler tarafından yapılacak. Kontroller sonunda kullanıma uygun ve güvenli olan asansörlere yeşil etiket, hafif kusurlu asansörlere mavi etiket, kusurlu olan asansörler sarı etiket, kullanıma uygun olmayan ve tehlike arz eden asansörlere ise kırmızı etiket yapıştırılacak. Sarı etiketli asansörlere 60 gün, kırmızı asansörlerin ise 30 gün içinde eksikliklerinin tamamlanması gerekiyor. Muayene raporunda belirtilen eksiklikler tamamlanmadan bu asansörlerin kullanılmaması gerekiyor” dedi.

TMMOB Makine Mühendisleri odası Metin BIÇAKÇI “Fındıklı Belediyesi’ne yapacağımız faaliyetlerden dolayı şimdiden teşekkür ediyoruz. Karşılıklı dayanışmamız ve faaliyetlerimiz bundan böylede artarak devam edecektir” dedi.

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş