Filyasyon ekipleri zorlu şartlar altında görevlerini sürdürüyor

Filyasyon ekipleri zorlu şartlar altında görevlerini sürdürüyor İlimizin yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışına rağmen kovid hastalarına ulaşmak için yoğun çaba gösteriyor. Kovid-19’la mücadelenin öncüsü filyasyon ekipleri ev ev dolaşıp virüsün izini sürüyor. Salgınla mücadelede ön cephede “savaşan” filyasyon ekipleri, evlerinde izole edilen Kovid-19 hastaları ile temaslıların takibini sağlamak ve virüsün yayılımını önlemek için fedakarca..

Tarih : Okunma : 32 Defa Okundu... Yorum Yap

Filyasyon ekipleri zorlu şartlar altında görevlerini sürdürüyor

İlimizin yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışına rağmen kovid hastalarına ulaşmak için yoğun çaba gösteriyor.

Kovid-19’la mücadelenin öncüsü filyasyon ekipleri ev ev dolaşıp virüsün izini sürüyor.

Salgınla mücadelede ön cephede “savaşan” filyasyon ekipleri, evlerinde izole edilen Kovid-19 hastaları ile temaslıların takibini sağlamak ve virüsün yayılımını önlemek için fedakarca görev yapıyor.

Türkiye’de ilk Kovid-19 vakasının görüldüğü 11 Mart’tan bu yana mesai kavramı gözetmeksizin görevlerini sürdüren sağlık çalışanları, Kovid-19 hastalarını iyileştirmek için fedakarca mücadele veriyor.

Salgınla mücadelede ön cephede savaşan 97 filyasyon ekibi, evlerinde izole edilen Kovid-19 hastaları ile temaslıların takibini sağlamak ve virüsün yayılımının önüne geçmek için 70 doktor ve 124 yardımcı sağlık personeli ile 24 saat görev yapıyor.

Tam donanımlı filyasyon ekipleri, gerekli tedbirleri alarak, Kovid-19 tanısıyla evlerinde izole edilen hastaları ve temaslı vatandaşları ziyaret edip takiplerini yapıyor. Numunesini alınan vatandaşlarımıza aynı gün içerisinde testi yapılıp sonucu çıkınca zaman kaybetmeden aynı gün içerisinde filyasyonu tamamlanıp, ilaç tedavisine tamamlanıyor. Gerektiği durumda ilaç veren ekipler, acil durumlarda hastaların veya temaslıların hastaneye sevkini sağlıyor.

-Sisteme pozitif hasta düşmesiyle çalışma başlıyor

Rize Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Op.Dr. Seçkin Karaoğlu, ekiplerin 24 saat boyunca hastalığın önüne geçmek için sahada olduklarını söyledi.

Hastanın test sonucunun pozitif çıkmasının ardından hızlı bir çalışmanın anında başladığını ifade eden Karaoğlu, “Halk sağlığı yönetim sistemince açık olan ekranlarımıza hasta pozitif olarak düştüğü anda hastayı önce arayıp, bilgilendirmesini yapıyoruz. Uyması gereken kuralları anlatıyoruz ve izolasyon sürecinin başladığını anlatıyoruz. Bütün kurallarını hatırlatıyoruz. Filyasyon ekiplerimiz hep hazır durumda 24 saat boyunca. Çalışmalara başlıyorlar ve evlere ziyarete gidiyoruz. Süreci özetliyoruz ve kaç gün evde kalacaklarını herhangi bir şikayette ne yapmaları gerektiğini anlatıyoruz” dedi.

Rize Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, ise, “Sağlık çalışanlarımız zaman kavramı gözetmeksizin, inanılmaz bir özveri ve gayretle çalışıyorlar. Yıllar sonrasına miras kalacak insanlık hikâyeleri yazıyorlar. Lütfen bu personellerimizin emeklerini zayi etmeyelim, onlara destek olalım.” diye konuştu.

İlk yorumu siz yazın