FETHİYE KAYMAKAMLIĞI KÜLTÜREL DEĞERLERE SAHİP ÇIKIYOR

FETHİYE KAYMAKAMLIĞI KÜLTÜREL DEĞERLERE SAHİP ÇIKIYOR EFSANE KAYMAKAM ALPER BALCI ‘delbek kültürünü yok edemeyiz’’ İSMET KÖSOĞLU İkizdere’nin eski ve efsane Kaymakamı bugünkü Muğla Fethiye Kaymakamı Alper Balcı kültürel değerlere hazırladığı ekiple birlikte sahip çıkıyor. Fethiye İlçesinin önemli kültürleri arasında yer alan Delbek kültürünü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için Fethiye Kaymakamlığı ve Fethiye İlçe Milli..

Tarih : Okunma : 9 Defa Okundu... Yorum Yap

FETHİYE KAYMAKAMLIĞI KÜLTÜREL DEĞERLERE SAHİP ÇIKIYOR

EFSANE KAYMAKAM ALPER BALCI ‘delbek kültürünü yok edemeyiz’’

İSMET KÖSOĞLU

İkizdere’nin eski ve efsane Kaymakamı bugünkü Muğla Fethiye Kaymakamı Alper Balcı kültürel değerlere hazırladığı ekiple birlikte sahip çıkıyor. Fethiye İlçesinin önemli kültürleri arasında yer alan Delbek kültürünü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için Fethiye Kaymakamlığı ve Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Delbek Kültürünü Yaşatma projesi hayata geçirildi.

Günlük başı Silkar Ortaokulu’nda gerçekleşen proje tanıtım programına Fethiye Kaymakamı Alper Balcı, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Atmaca ve okul müdürleri katıldı. Efsane Kaymakam Alper Balcı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Atmaca, faaliyetler ile ilgili olarak Delbek Sanatçısı Türkan Abacı ve Proje Koordinatörü Müzik Öğretmeni Sinan Develi’den bilgi aldılar. Kaymakam Alper Balcı’’ kültürel değerlerin yaşatılmasını isteriz. Sizlerin yürüttüğü çalışmaya destek vereceğiz. Kültürsüz millet yok olmaya mahkûmdur’’ dedi. Proje Koordinatörü Müzik Öğretmeni Sinan Develi “Bu projeyle ilgili olarak Sayın Kaymakamımız ile görüştük. Kendisine delbek ile ilgili bir proje yapmak istediğimi söyledim. Kendisi de bu çalışmaya sıcak baktı. Konuyla ilgili çeşitli istişarelerimiz oldu. Delbeklerin kasnaklarını ve derilerini aldık. Daha sonra 10 müzik öğretmenimizle yola çıktık. Başımızda şefimiz Türkan Abacı var. Şuan için öğretmenlerimizle birlikte delbek çalmaya başladık. Yaklaşık 200 öğrenci ile delbek programını yapmak istiyoruz. Mayıs ayında Telmessos Antik Tiyatro’da konser vermeyi planlıyoruz” dedi.

Delbek Sanatçısı Türkan Abacı “Bu proje için elimden geleni yapacağım. Bu işi müzik öğretmenlerimize öğretmeye çalışacağım. Şuan için delbek çakmasını gösteriyorum. Kolay bir iş değil. Fethiye’de benden başka delbek çakan yok. Fethiye’de yaklaşık 6 delbekçi var. Unutulmak üzere olan bir sanatı yaşatmaya çalışıyorum” dedi

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş