-EKREM ORHON ARMAĞAN KİTABI’NI ÇAYHAN ORHON DERVİŞOĞLU, F.SULTAN KAR HAZIRLADI RİZE BELEDİYESİ BASTI

-BELEDİYEDEN EKREM ORHON KİTABI -EKREM ORHON ARMAĞAN KİTABI’NI ÇAYHAN ORHON DERVİŞOĞLU, F.SULTAN KAR HAZIRLADI RİZE BELEDİYESİ BASTI İSMET KÖSOĞLU RİZE-Rize eski Belediye Başkanı Ekrem Orhon Armağan Kitabını Fatih Sultan Kar ve Çayhan Orhon Dervişoğlu hazırladı Rize Belediyesi bastırdı. Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin kitabın sunuş yazısını yazdı. Başkan Rahmi Metin yazısında ’Rizeliler Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasında..

Tarih : Okunma : 210 Defa Okundu... Yorum Yap

-BELEDİYEDEN EKREM ORHON KİTABI

-EKREM ORHON ARMAĞAN KİTABI’NI ÇAYHAN ORHON DERVİŞOĞLU, F.SULTAN KAR HAZIRLADI RİZE BELEDİYESİ BASTI

İSMET KÖSOĞLU

RİZE-Rize eski Belediye Başkanı Ekrem Orhon Armağan Kitabını Fatih Sultan Kar ve Çayhan Orhon Dervişoğlu hazırladı Rize Belediyesi bastırdı.

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin kitabın sunuş yazısını yazdı. Başkan Rahmi Metin yazısında ’Rizeliler Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasında üzerine düşen görevi yerine getirmiştir. Rize ekonomi, siyaset, sağlık, sanat ve spor başta olmak üzere her alanda başarıya ulaşmış ülkesine faydalı insanlar yetiştirmiştir. İşte Ekrem Orhon da bu isimlerin en önde gelenlerindendir. Büyük düşün ’diyerek Rizelilerin ufkunu açan Ekrem Orhon, şehrimizin imarında baş mimarlık yapmış, bunu yaparken de Rizelilerle gönül bağını hep sıcak tutarak şehrin unutulmazları arasında yer almıştır. Ekrem Orhon ömrünü Rize’ye hizmet için adamış, son nefesine kadar Rize’nin geleceğini düşünmüştür. Bugün Rize senden, Rize için elinden geleni yapmanı ister ’sözü kalplerden ve hafızalardan silinmeyecektir.

O Rize’yi sevdi. Rizeli hemşerileride onu çok sevdi. Hayatı boyunca ideallerinde hep Rize vardı. Hafızalarda ’denizi kara, karayı para yapan adam ‘olarak yer edinmiştir. Ekrem Orhon eserleriyle daima anılacak, örnek kişiliği ile nesilden nesile aktarılacaktır.9 Ağustos 1983 tarihinde aramızdan ayrılan Ekrem Orhon’un ardından hep güzel şeyler söylendi. Hatıraları bir kitapta toplayarak yarınlara taşımak istedik Gelecek nesillere rehber olacak bu çalışmayı hazırlayan arkadaşlara teşekkür ediyorum ’diye yazdı.

Rize Belediyesi yayınlarından çıkan 288 sahifelik Ekrem Orhon Armağan kitabının yayın danışmanlığını Azmi Kandemir yaparken Ekrem Orhon’un emekli öğretmen kızı Çayhan Orhon Dervişoğlu ve Fatih Sultan Kar geçmişten bugüne Ekrem Orhon hakkında yazılan yazılardan ve anlatılanlardan yola çıkılarak büyük boy kuşe kâğıda basılmasında öncü oldular.

İlk yorumu siz yazın