EĞİTİM BİR SEN RİZE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDE YETKİDE

EĞİTİM BİR SEN RİZE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDE YETKİDE 15.YIL Eğitim Bir Sen Rize 1 Nolu Şube Başkanı Seyfettin AFACANLAR; Rize de eğitim çalışanları iş kolunda İl ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde sendika sayıları tespit çalışmaları tamamlandı. 2023 yılında da Rize Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yetkili sendika Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) oldu. Eğitim Bir-Sen Türkiye de..

Tarih : Okunma : 28 Defa Okundu... Yorum Yap

EĞİTİM BİR SEN RİZE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDE YETKİDE

15.YIL Eğitim Bir Sen Rize 1 Nolu Şube Başkanı Seyfettin AFACANLAR; Rize de eğitim çalışanları iş kolunda İl ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde sendika sayıları tespit çalışmaları tamamlandı. 2023 yılında da Rize Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yetkili sendika Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) oldu. Eğitim Bir-Sen Türkiye de örgütlü 49 sendika arasında en fazla üye sayısına ulaşarak yetkide 15. yılını geride bıraktı. Rize de il genelinde tartışmasız lider olduğumuz görüldü.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI İlimizde örgütlü diğer eğitim sendikalarının sendikamız üzerinden olumsuz algı oluşturarak yıpratmaya, kötülemeye çalışmasına rağmen, 49 sendika içinde en fazla üyeye sahip olarak haklı bir gururu üyelerimizle ve kamuoyu ile paylaşıyoruz. Eğitim Bir Sen’in, Yetkili sendika olma başarısı tüm üyelerimizin başarısıdır. Bizi zirveye çıkaran, zirvede tutan ve zirveden yeni ufuklara yol almamıza katkı sunan tüm üyelerimize, ilçe yönetim kurullarımıza teşekkür ediyoruz. İstikameti doğru olanın yolu zor olsa da ufku hep açık olur. Zaman, istikameti doğru, mücadelesi haklı olanlara güçlü bir gelecek armağan eder. Rize de gelenek bu yılda değişmedi, güvenle verilen yetki ancak başarıyla sürdürülebilir. Yükümüz ağır, aldığımız sorumluluğun farkındayız, bunun bilincinde olarak çalışmalarımızı devam ettireceğiz.

Yetkili olduğumuz süreçte üyelerimizin yüzlerce talebini ve sorununu çözüme kavuşturduk. Arzu edenler, hatırlamak isteyenler, unutanlar ve hala mücadelemizi anlamamakta veya unutturmakta ısrar edenler internet sitemizden Eğitim Bir Sen olarak 80 kazanım ve Memur Sen olarak 802 kazanımımızla ilgili broşürlerimizi inceleyebilirler. Birileri anlamamakta ısrar ederken biz üyelerimizin ve iş kollarımızın sorunlarını çözmekte ısrarcı davranıyoruz. Eğitim Bir Sen olarak biz yetkiyi devralana kadar bizim çözdüğümüz sorunları sorun olarak bile akıllarına getirmeyen birtakım sözde sendikalar bugün yapılanları küçümseme derdine düşmüşler. *Öğretmen meslek kanunu onların akıllarında bile yoktu. Eksikte olsa kanunlaştı. *3600 ek göstergeyi hayal bile edemiyorlardı. Ocak ayında gerçekleşti. Şimdi 1’in 4’üne gelen memurların tamamına verilmesi sözünü aldık. *Uzmanlık – Başöğretmenlik konusunu unutmuşlardı. Geçekleştirdik. 600 bin kişi uzman başöğretmen oldu. *Sözleşmelilerin kadroya geçirilmesini talep bile edemiyorlardı. 2011 de 280 bin şimdide 500 bine yakın sözleşmeli kadroya geçti.

Son günlerde de temmuz ayında en düşük memur maaşının net 22.000 lira olacağı sözünü Cumhurbaşkanımızdan aldık. Tüm bu kazanımlarda son noktayı koyan cumhurbaşkanımıza da teşekkür ederiz. Eğitim çalışanlarının derdi ile dertlenmeyen, sorun çözmek yerine sorundan beslenen olmadık. Yalan dolana sapmadan, üyesini, eğitim çalışanını aldatmadan, algı üzerinden nemalanmadan, kazanımlarımızı anlatarak sendikacılık yaptık. Eğitim çalışanına kazandırdık, kazandırmaya devam edeceğiz. Emek hırsızlığı yapmadan sendikacılık yaptık. En büyük sermayemiz samimiyetimizdir. Eğitim çalışanlarına ilişkin onlarca nitelikli çalışmaya imza atan, pek çok sorunun çözüme kavuşturulmasını sağlayan, eğitim çalışanları adına kazanım üreten Eğitim-Bir-Sen “Yeni ufuklardan yeni umutlara” koşmaya devam edecek. Bir kez daha bu vesile ile bu güne kadar üye olmamış tüm eğitim çalışanlarını Eğitim Bir Sen’e üye olmaya davet ederken, bizi yetkide zirveye taşıyan tüm üyelerimize, iş yeri temsilcilerimize, İl. İlçe. Genel merkez yönetim kurulu üyelerimize, Kadın Komisyonları yönetimimize, emek ve gönül veren üyelerimize ve aynı ufka bakarak umutla bu memleketin yücelmesinde, kadim medeniyetimizin yeniden inşasında, Türkiye Yüzyılında eğitimin ve eğitimcinin hak ettiği yeri almasındaki mücadelemizde, emeğini, gönlünü ve dualarını bizimle paylaşan aziz milletimize sonsuz şükranlarımızı arz ederiz.” denildi

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş