EFSANE KAYMAKAM ALPER BALCI’’ DİYADİN’DE HUZUR VE TURİZM VAR’’

EFSANE KAYMAKAM ALPER BALCI’’ DİYADİN’DE HUZUR VE TURİZM VAR’’ İSMET KÖSOĞLU DİYADİN-İkizdere’nin eski Kaymakamlarından efsane ünvanlı Alper Balcı Ağrı-Diyadin ilçesinde başarılı çalışmalarıyla çok seviliyor. İkizdere’de görev yapan başarılı Kaymakamlardan birisi olan efsane Kaymakam Alper Balcı Diyadin ilçesinde huzur ve turizm var dedi. ’Diyadin’de güvenlik güçlerinin başarılı operasyonlarıyla terörden temizlenen Diyadin ilçemizde turizm atağı başladı. Termal..

Tarih : Okunma : 52 Defa Okundu... Yorum Yap

EFSANE KAYMAKAM ALPER BALCI’’ DİYADİN’DE HUZUR VE TURİZM VAR’’

İSMET KÖSOĞLU

DİYADİN-İkizdere’nin eski Kaymakamlarından efsane ünvanlı Alper Balcı Ağrı-Diyadin ilçesinde başarılı çalışmalarıyla çok seviliyor.

İkizdere’de görev yapan başarılı Kaymakamlardan birisi olan efsane Kaymakam Alper Balcı Diyadin ilçesinde huzur ve turizm var dedi. ’Diyadin’de güvenlik güçlerinin başarılı operasyonlarıyla terörden temizlenen Diyadin ilçemizde turizm atağı başladı. Termal turizmi kış turizmiyle bütünleştirmemiz lazım. Sıcaklığı 70 dereceye ulaşan kaplıcalarımız sağlık için şifa kaynağıdır. İlçenin doğal ve tarihi eserlerini ziyaretçilerin hizmetine sunarak turizm gelmesine katkıda bulunmak isteriz. Günbuldu Şelalesi, doğal oluşan taş köprüsü, Toklucak Kalesi gibi tarihi ve doğal güzellikleri bulunan Diyadin ilçesi turizmin yeni gözdesi haline geldi. İlçede artık terör yok. Can ve mal güvenliği emin ellerde ve sıkıntımız yok.

Diyadin’de terör yok

Kaymakam ve Belediye Başkanı Alper Balcı, “Kışın Kayağın, sıcak su merkezi kaplıcanın, tarihi ve doğal güzellikler bundan sonra Diyadin’de olacak. Bütün doğasever vatandaşlarımızı ilçemize bekliyoruz. İlçemiz Ağrı’ya 60 kilometre uzaklıktaki deniz seviyesinden 1925 rakım yükseklikte. Diyadin ilçesinde güvenlik güçlerimiz huzur ve güveni sağladı. Başarılı operasyonlarla terörden temizlenen ilçede doğal güzellikler ve tarihi varlıkların turizm sektörünün hizmetine sokulması için çalışma başlatıldı. Murat Nehri’nin geçtiği kanyonu bünyesinde barındıran ilçede 70 dereceye ulaşan sıcaklığıyla kaplıcalar şifa arayanların ilgi odağı haline geliyor. Günbuldu köyündeki şelalenin yanı sıra Murat Nehri üzerindeki Kudret Köprüsü, doğal köprü olarak dikkat çekiyor. 30 metre yükseklikte 30 metre genişlikteki köprüden Murat Nehri’nin manzarası ve kaplıcaların görünüşü izleniyor.

Sahip olduğu tarihi ve doğal güzellikleriyle öne çıkan Diyadin’in turizme kazandırılması amacıyla Kaymakamlık tarafından başlatılan çalışmalar devam ediyor. Başta kanyon olmak üzere ilçenin güzelliklerini Türkiye ve dünyaya tanıtmayı hedefliyoruz. Tüm doğaseverleri, dağcıları Diyadin Kanyonu’na bekliyoruz. Ayrıca yeni hayata geçirdiğimiz proje ile birlikte kayak merkezimiz var. Kayağın ve kaplıcanın merkezi bundan sonra Diyadin diyoruz. Buraya gelen misafirlerimiz kaplıcalarımızda 2 bin 147 mineralli suyumuza girdikten sonra kayakta yapabilirler. Diyadin

Kanyonumuz aynı zamanda Murat Kanyonu olarak da biliniyor. Bunun sebebi kanyonu Murat Nehri oluşturuyor. Şu anda kanyonun etrafı karlarla kaplı ve kayalıklarda buz sarkıtları oluşmuş durumda. Muhteşem bir güzellik var. Tüm vatandaşlarımızı Diyadin’e kanyonlarına bekliyoruz. Kayak merkezide faaliyete geçti ve gençleri de kayak konusunda eğiteceğiz. Tekrar söylüyorum kayağın ve kaplıcanın merkezi bundan sonra Diyadin olacak. Hayata geçireceğimiz diğer projelerle birlikte de ilçemiz, Türkiye’de adından söz edilen önemli bir turizm merkezi olacak. Doğaseverlere ve fotoğrafçılara buraya gelmelerini tavsiye ediyoruz. Dört mevsim ayrı güzelliğe bürünüyor’’ dedi.

İlk yorumu siz yazın