DÜNYA OBEZİTE GÜNÜ İÇİN YÜRÜYÜDÜLER

DÜNYA OBEZİTE GÜNÜ İÇİN YÜRÜYÜDÜLER İSMET KÖSOĞLU İKİZDERE-22 Mayıs Dünya Obezite Günü dolayısıyla İkizdere ilçesinde Öğretmen ve Öğrenciler Sağlık çalışanları ile birlikte ilçe merkezinde obezite ile mücadele yürüyüşü yapıldı 22 Mayısta kutlanan Dünya Obezite gününde İkizdere ileçsindede çoğunlukla öğrencilerin katıldığı bir yürüyüş yapıldı. Yürüyüşte ‘’Obeziteye hayır, Temiz Havada Yürüyorum, Düzenli Beslen Spor yap ’’şeklinde pankartların..

Tarih : Okunma : 15 Defa Okundu... Yorum Yap

DÜNYA OBEZİTE GÜNÜ İÇİN YÜRÜYÜDÜLER

İSMET KÖSOĞLU

İKİZDERE-22 Mayıs Dünya Obezite Günü dolayısıyla İkizdere ilçesinde Öğretmen ve Öğrenciler Sağlık çalışanları ile birlikte ilçe merkezinde obezite ile mücadele yürüyüşü yapıldı

22 Mayısta kutlanan Dünya Obezite gününde İkizdere ileçsindede çoğunlukla öğrencilerin katıldığı bir yürüyüş yapıldı. Yürüyüşte ‘’Obeziteye hayır, Temiz Havada Yürüyorum, Düzenli Beslen Spor yap ’’şeklinde pankartların taşınması dikkat çekti. İlçede ana caddede yapılan yürüyüş Kaymakamlık önünde sona erdi. Yürüyüşe İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Gündüz, İlçe Hastane Müdürü Bayram Karasu ve öğrenciler, sağlık çalışanları ve öğretmenler katıldı.

Obezite nedir

Obezite (şişmanlık) insan ömrünü kısaltması ve ortaya çıkardığı yan etkilerle de yaşam kalitesini bozması nedeniyle bir hastalık olarak kabul edilmektedir. Son yıllarda yaşam biçimindeki değişikliklerin de katkısı ile toplumda görülme oranları sürekli artmaktadır. Obezite ile mücadele anne karnından yaşamın sonuna kadar sürdürülmesi gereken bir zorunluluktur. Bu nedenle obezite hakkında toplumdaki farkındalığın arttırılması, günlük yeme alışkanlıklarının sağlıklı yöne kaydırılması, fiziksel aktivite düzeyinin yükseltilmesi ve diğer sağlıklı yaşam alışkanlıklarının kazandırılması gerek önleme gerekse tedavide önem taşımaktadır.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından Yetişkin erkeklerde vücut ağırlığının ortalama %15-20’sini, kadınlarda ise %25-30’unu yağ dokusu oluşturur. Erkeklerde bu oranın %25, kadınlarda ise %30’un üzerine çıkması durumu obezite olarak tanımlanır.

Obezitenin Önlenmesi

Sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite sağlıklı bir yaşamın ilk adımıdır. Sağlığı koruyup geliştirebilmek için sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite yaşamın bir parçası hâline getirilmelidir.

Bu nedenle toplumun obezite ile mücadele konusunda bilgi düzeyini artırmak, yeterli ve dengeli beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazanmasını teşvik etmek ve böylece ülkemizde obezite ve obezite ile ilişkili hastalıkların (kalp-damar hastalıkları, diyabet, bazı kanser türleri, hipertansiyon, kas-iskelet sistemi hastalıkları vb.) görülme sıklığını azaltmak amacıyla Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı 2018-2023 olarak güncellenmiş ve uygulanmaktadır

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş