DUAYEN KIZILAY’CI MİTHAT AMCA’DA HAKKA YÜRÜDÜ

BAYRAM ALİ KAVALCI [email protected] DUAYEN KIZILAY’CI MİTHAT AMCA’DA HAKKA YÜRÜDÜ Bendenizin gençlik ve öğrencilik yıllarının önemli bir kısmı Erzurum İlinde geçti. Deden doğuda ticaret yapan saygın bir iş adamıydı. Erzurum’un en çok bilinen Gürcükapı Mahallesi, kavaflar çarşısında o yıllarda Trabzonlulardan satın aldığı 5 katlı Alemdar oteli ve iki kapılı çay kıraathanesi Rizelilerin kaldığı otel ve..

Tarih : Okunma : 12 Defa Okundu... Yorum Yap

BAYRAM ALİ KAVALCI [email protected]

DUAYEN KIZILAY’CI MİTHAT AMCA’DA HAKKA YÜRÜDÜ

Bendenizin gençlik ve öğrencilik yıllarının önemli bir kısmı Erzurum İlinde geçti. Deden doğuda ticaret yapan saygın bir iş adamıydı. Erzurum’un en çok bilinen Gürcükapı Mahallesi, kavaflar çarşısında o yıllarda Trabzonlulardan satın aldığı 5 katlı Alemdar oteli ve iki kapılı çay kıraathanesi Rizelilerin kaldığı otel ve altındaki Erzurum’un o yılardaki en büyük çıkışında mini havuz ve kocaman kavak ağaçlarının bulunduğu bir oteldi. Yanında da yine mülkü bize ait kıraya verdiğimiz bir tandırı fırınımız ve kadayıf imalathanemiz vardı. Bendeniz o gençlik yıllarımda Kızılay’a ve Yeşilay’a bir hayli ilgi duyar ve nerede bir etkinliğini görürsem öğrenci olarak katılırdım. O nedenle Erzurum ikinci memleketimdir diyebilirim. Erzurum’da Kızılay denilince o yıllardan beri duyduğum ve tanıdığım ve tüm ömrünü Kızılay’ın çalışmalarına vakfetmiş olan hizmet adamı, Mithat Turgutcan amcamız geçen aylarda hakkın rahmetine kavuştu.

Değişik mevsimlerde gerek görevim icabı, gerekse özel olarak Erzurum’a seyahat edince, oradaki kadım dostum kıymetli büyüğüm ve Erzurum ilinin en uzun süreli il genel meclis üyesi, bir başka hizmet adamı Ovit sevdalısı Tahsin Bayramoğlu ile buluşunca, ömrünün yarısından çoğunu her dönem rakipsiz olarak Kızılay Erzurum Şube Başkanlığını yürüten, gönüllü Kızılaycı hizmet adamı Mithat Turgutcan abimizi ziyarete getirirdi. Rahmetli Turgut amaca, Erzurum’un en meşhur caddesi olan Cumhuriyet caddesin de Kızılay Erzurum Şubesinin mülkü olarak çok katlı, modern bir binayı Kızılay Erzurum hizmet binası ve Kızılay Erzurum öğrenci yurdu olarak hemşerilerine ve genç öğrencilere kazandırmıştı. Rahmetli Mithat amca, aynı zamanda Erzurum’un ilk gazetecilerinden tecrübeli bir basın meslektaşımızdı. Geçmişin Erzurum’un en tanınmış gazetecilerinden biri olan ve bir dönem Erzurum Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı da yapan kıdemli Kızılaycı Mithat Turgutcan amca ciddi, merhametli ve yapıcı kişiliği ile Erzurum’un en sevilen simalarından birisi olarak Erzurum’da çok güzel hizmetler ve izler bıraktı. Erzurum’un değerlerinden hayır sahipliliği ile bilinen ve bugüne kadar Erzurum’da binlerce gencin okumasında emeği bulunmuş ve Kızılay’ın en güzel öğrenci yurdunu Erzurum’a kazandırmıştı.

Türk Kızılay’ına 45 yıl emek veren Erzurum Şube Başkanı rahmetli Mithat Turgutcan 90 yaşında geçen ay aramızdan ayrıldı. Tahsin Bayramoğlu abimiz Mithat amcanın ilerlemiş olduğu yaşı nedeniyle bir kısım organ yetmezliği nedeniyle hastanede tedavi gördüğünü, durumunun iyiye gitmediğini telefonla bizlere iletmişti. En son birkaç yıl önce, o yıllarda Erzurum’un Horasan ilçesi kaymakamı olan sevgili dostumuz Emre Çınar beyi ziyarete İsmet Kösoğlu abimizle gitmiştik. Bu ziyaret dönüşü Tahsin abimiz ve İsmet Kösoğlu abimizle birlikte Mithat amcayı, Erzurum Kızılay şubesindeki ofisinde ziyarete ederek hatıralarını dinlemiş ve fotoğraflar çektirmiştik. Bu mübarek günlerin ve ayların hürmetine Allah yeri mekânını cennet eylesin. Rahmetli Mithat Turgutcan amcamızın aile fertlerine ve Erzurumlu hemşerilerimize bu köşemden başsağlığı diliyorum. Ömrünü memleketine ve insanlığının hizmetine vakfeden rahmetli Mithat amca gibi hayır ve gönül sahiplerine ülkemizin çok fazla ihtiyacı vardır.

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş