DOĞU ANADOLU BÖLGESİNE İRAN’DAN YATIRIM ÇAĞRISI

DOĞU ANADOLU BÖLGESİNE İRAN’DAN YATIRIM ÇAĞRISI VAN’DA YATIRIMCI FİRMA 5 BİN KİŞİ İSTİHDAM EDECEK FABRİKA YAPACAK İSMET KÖSOĞLU İranlı Aroon demir çelik boru imalatı fabrikasının tanıtım toplantısı Vali Mehmet Emin Bilmez başkanlığında yapıldı. Organize Sanayi Bölgesi yönetim binasında yapılan toplantıya Van heyetine Vali Mehmet Emin Bilmez, İran heyetine ise Erdebil eski Valisi ve proje koordinatörü..

Tarih : Okunma : 28 Defa Okundu... Yorum Yap

DOĞU ANADOLU BÖLGESİNE İRAN’DAN YATIRIM ÇAĞRISI

VAN’DA YATIRIMCI FİRMA 5 BİN KİŞİ İSTİHDAM EDECEK FABRİKA YAPACAK

İSMET KÖSOĞLU

İranlı Aroon demir çelik boru imalatı fabrikasının tanıtım toplantısı Vali Mehmet Emin Bilmez başkanlığında yapıldı. Organize Sanayi Bölgesi yönetim binasında yapılan toplantıya Van heyetine Vali Mehmet Emin Bilmez, İran heyetine ise Erdebil eski Valisi ve proje koordinatörü Nasrullah Muhammed Fallah başkanlık etti.

Yatırım çalışmasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Vali Mehmet Emin Bilmez’’ Van’da yatırım yapan her iş insanını öz Vanlı olarak kabul ediyoruz. İranlı yatırımcıların Van’a ilgisinin olduğunu biliyoruz. Rengi, dili, ırkı, etnik kökeni ne olursa olsun ilimizde istihdam sağlayan bizim hemşerimizdir. Bu yatırımcılarımızın Van’ın sosyal hayatı içerisinde de olmasını istiyoruz. Şu anda 3 İranlı firma üretime geçme aşamasında. İnşallah 2023 yılında 2 firmamız daha üretime geçecek. Bu firmaların en kısa sürede tam kapasite ile üretime geçmesini arzuluyoruz. Fabrikalar tam kapasite çalıştığında 5 bin insanımız istihdam edilecek’ dedi. Erdebil eski Valisi ve yatırım projesi koordinatörü Nasrullah Muhammed Fallah ise Van’a yatırım yapmanın kendileri için de çok önemli olduğunu belirterek, karşılıklı olarak ticari ilişkilerin geliştirilmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Toplantıya Vali Mehmet Emin Bilmez’in yanı sıra AKP Van Milletvekili Abdulahat Arvas, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Vali Yardımcısı Furkan Duman ve ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Vali Mehmet Emin Bilmez ve beraberindeki heyet toplantı sonrası fabrikaların kurulacağı alandaki çalışmaları yerinde inceleyip bilgi aldı.

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş