DİYADİN’DE 1.000 KİŞİYE İŞ İMKÂNI

DİYADİN’DE 1.000 KİŞİYE İŞ İMKÂNI Diyadin’de iş istihdamına büyük katkı sağlayacak olan Tekstil kent Atölyesi’nin açılışı yapıldı İSMET KÖSOĞLU DİYADİN-Diyadin’de iş istihdamına büyük katkı sağlayacak olan Tekstilkent Atölyesi’nin açılışı yapıldı. İkizdere eski Kaymakamlarından Alper Balcı Diyadin ilçesinde Kaymakam ve Belediye Başkanı olaraktan sürdürdüğü görevine başarıyla devam ediyor. Ağrı-Diyadin ilçesinde, bölgeye büyük değer katacak ve iş..

Tarih : Okunma : 17 Defa Okundu... Yorum Yap

DİYADİN’DE 1.000 KİŞİYE İŞ İMKÂNI

Diyadin’de iş istihdamına büyük katkı sağlayacak olan Tekstil kent Atölyesi’nin açılışı yapıldı

İSMET KÖSOĞLU

DİYADİN-Diyadin’de iş istihdamına büyük katkı sağlayacak olan Tekstilkent Atölyesi’nin açılışı yapıldı.

İkizdere eski Kaymakamlarından Alper Balcı Diyadin ilçesinde Kaymakam ve Belediye Başkanı olaraktan sürdürdüğü görevine başarıyla devam ediyor. Ağrı-Diyadin ilçesinde, bölgeye büyük değer katacak ve iş istihdamı için önemli bir değere sahip olacak Tekstilkent Atölyesi’nin açılışı düzenlenen törenle yapıldı. Atölyede ilk etapta 65 kadının istihdam edildiğini belirten Kaymakam/Belediye Başkanı Alper Balcı’’ buranın daha sonra 1000 kişi kapasiteli bir tekstil fabrikası haline getirileceğini söyleyebilirim. Düzce’den gelen müteşebbisimiz ile 300 küsur başvuru alarak ilk etapta 65 kadınımızı istihdam ettik. Kadınlarımız 7 buçuk ay boyunca burada eğitim görecekler. Daha sonra da 1000 kişi kapasiteli kurulacak olan fabrika için personel alımı yapacağız” dedi.

Tekstilkent Atölyesi’nin açılışında Kaymakam-Belediye Başkanı Alper Balcı’’ Bugün Diyadin için çok mutlu bir günümüz. İlk defa tekstil atölyemizi kurduk. Tekstil atölyemiz bin kişi kapasite ile kuracağımız tekstil fabrikamızın öncesindeki bir hazırlığımız. Sayın Bakanımız Mustafa Varank’a çok teşekkür ediyoruz bu projeye katkılarından dolayı. Valimiz Sn. Dr. Osman Varol, Sanayi Ticaret Bakanlığı ve SERKA ajansımızın destekleriyle projemiz bu hale geldi. Buradaki çalışmalardan sonra bin kişilik kapasitesiyle inşallah Diyadin’deki Tekstil fabrikamızı kuracağız” şeklinde konuştu.

İlk yorumu siz yazın