DEPREMDEN ETKİLENEN 10 İLE PSİKOSOSYAL DESTEK PERSONELİ SEVK EDİLDİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı; DEPREMDEN ETKİLENEN 10 İLE PSİKOSOSYAL DESTEK PERSONELİ SEVK EDİLDİ Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan depremden etkilenen 10 ile psikososyal destek personeli sevk edildi. HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve 10 ili etkileyen 7,7 büyüklüğündeki deprem sonrası Bakanlık Psikososyal..

Tarih : Okunma : 12 Defa Okundu... Yorum Yap

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı;

DEPREMDEN ETKİLENEN 10 İLE PSİKOSOSYAL DESTEK PERSONELİ SEVK EDİLDİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan depremden etkilenen 10 ile psikososyal destek personeli sevk edildi.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve 10 ili etkileyen 7,7 büyüklüğündeki deprem sonrası Bakanlık Psikososyal Destek Ekipleri ivedi olarak saha çalışmalarına başladı. Bu kapsamda Kahramanmaraş’a 116, Adana’ya 100, Hatay’a 108, Gaziantep’e 53, Osmaniye’ye 64, Malatya’ya 62, Adıyaman’a 33, Diyarbakır’a 67, Şanlıurfa’ya 65, Kilis’e 28 psikososyal destek personeli sevk edildi.

Hatay’a mobil sosyal hizmet merkezi (SHM) tırı, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Malatya’ya ise mobil SHM araçlarımız hareket etti. Ayni yardımların toplanması ve ihtiyaç sahiplerine dağıtımının yapılması için Malatya, Şanlıurfa, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş’ta birer, Gaziantep’te 2, Adıyaman’da ise 3 olmak üzere toplam 10 depo kuruldu.

Toplanma alanlarındaki vatandaşlara dağıtılmak üzere Malatya Ayni Bağış Deposundan Malatya Büyükşehir Belediyesine 2 bin 209 battaniye, Battalgazi Belediyesine 643 battaniye, Yazıhan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) 152 olmak üzere toplamda 3 bin 4 battaniye teslim edildi.

Ayrıca acil ihtiyaçların karşılanması amacıyla 10 ildeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımıza ilk etapta 250 milyon lira nakdi yardım aktarıldı.

Deprem bölgesine yönelik bağışlar

İlçelerde toplanan ayni bağışların koordinasyonu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca sağlanarak afet bölgelerine ulaştırılacak. Ayni bağışta bulunmak isteyen kurumsal firmaların ise Afet Acil Durum Başkanlığına ulaşarak Ayni Bağış Depo Yönetimi ve Dağıtım Çalışma Grubu ile iletişime geçmesi gerekiyor.

Son kullanma tarihi geçmiş veya geçmeye yakın malzeme bağışı, ikinci el, kullanılmış malzeme bağışı yapılmaması beklenirken, öncelikli kabul edilecek bağışlar ise şu şekilde:

Eldiven, mont, bot, bere, çocuklar için mont ve kışlık giysi, tüplü katalitik soba, tüp, yatak, battaniye, powerbank, gıda kolisi (konserve), çocuk bezi, çocuk maması, kadın pedi, temizlik hijyen malzemesi.

İlk yorumu siz yazın