DEĞERLERİMİZİ YAŞATMAK HEPİMİZİN GÖREVİDİR

BAYRAM ALİ KAVALCI [email protected] DEĞERLERİMİZİ YAŞATMAK HEPİMİZİN GÖREVİDİR Kişiliğimizi oluşturan ve bizleri biz yapan, hayatımızı şekillendiren değerlerimizdir. Yaşadığımız ülkemizin, geçmişi, geleceği ve kişisel vizyonumuz doğrultusunda değerlerimizi yaşarız, kararlar alırız ve seçimler yaparız. İş yaşamında da, aile hayatımızda da yaptığımız iş ile bizim iş değerlerimiz birbirini beslemesine veya hizmet etmesine bakarız. Ayrıca bireysel değerlerimiz ile çalıştığımız..

Tarih : Okunma : 34 Defa Okundu... Yorum Yap

BAYRAM ALİ KAVALCI [email protected]

DEĞERLERİMİZİ YAŞATMAK HEPİMİZİN GÖREVİDİR

Kişiliğimizi oluşturan ve bizleri biz yapan, hayatımızı şekillendiren değerlerimizdir.

Yaşadığımız ülkemizin, geçmişi, geleceği ve kişisel vizyonumuz doğrultusunda değerlerimizi yaşarız, kararlar alırız ve seçimler yaparız.

İş yaşamında da, aile hayatımızda da yaptığımız iş ile bizim iş değerlerimiz birbirini beslemesine veya hizmet etmesine bakarız. Ayrıca bireysel değerlerimiz ile çalıştığımız kurum ve kuruluşun değerlerinin benzeşmesi bizim kurumumuza ait hissetmemizi sağlar. Yalnız bazı değerler vardır ki onlar hayatımız içinde çok fazla değişmez sabittirler. Bu değerler hiçbir koşulda değişmez.

Peki, bu değerlerimiz nelerdir? Belli başlı olanlar şunlardır, Sevgi, Saygı, Hoşgörü, Faydalı olmak, Katkı sağlamak, Adalet, Dürüstlük, Merhamet duygusu gibi, değişmeyen değerlerimizdirler.

Bu dünya hayatımızın her döneminde geçerliliğini koruyan değerlerdir. Bu değerler aynı zamanda uygar toplumları ve manevi hayatımızı oluşturan değerlerdir.

Her gün, menfi ve müspet yönde değişen, gelişen, devlet ve millet olarak bizleri bir arada tutan bu değerlerimize her gecen günden daha fazla sahip çıkmamız gerekir.

Dost ve düşman, dünyanın hayranlıkla ve birçoğu da hasetlikle ülkemizin varlığına ve güçlü büyümesi ve gelişmesini istemeyen, dünyanın en güzel ülkelerinden olan dünyanın cennet devletlerinden olan Türkiye’nin, müreffeh, mutlu ve güçlü insanların yaşadığı ülke olmamızı çekemiyorlar ve istemiyorlar.

O nedenle, bizler atiden gelen temiz mazimizle daha güçlü, daha müreffeh bir şekilde yaşamda kalmamızı sağlayan değerlerimizi korumalıyız. Dünyada yaşanan hızlı değişimlerle, zaman içinde bazı değerler de değişir. Ancak bu geçmişimizi oluşturan tüm değerlerimizi yok etmek ve terk etmek anlamına gelmez. Sadece artık işlevselliğini kaybetmiş değerlerin tanımları hakkında konuşmak güncellenmesini sağlamak, gelişimi ve değimi hızlandırır.

Bu mübarek ramazan ayının manevi atmosferi içerisinde, milletçe büyük bir huzur, infak ve kardeşlik içerisinde sürdürdüğümüz tüm değerlerimizi yaşatalım, değerlerimize sahip çıkalım ve değerlerimizle yaşadığımız güzel günlerimizin mutluluğunu milletçe hep birlikte yaşayalım.

İlk yorumu siz yazın