ÇOK KONUŞULAN YAPAY ZEKÂ ROBOT

BAYRAM ALİ KAVALCI [email protected] ÇOK KONUŞULAN YAPAY ZEKÂ ROBOT Yapay zeka, herhangi bir canlı organizma kullanılmadan, tamamen yapay araç ve gereçler ile oluşturulan, insan gibi davranışlar ve hareketler gösterebilen makineler için geliştirilen teknolojinin genel ismidir. Yapay Zeka (Artificial Intelligence), bir bilgisayar bilim dalı olarak kabul edilmekte ve makinelerin daha yaratıcı davranması ve tıpkı bir insan..

Tarih : Okunma : 24 Defa Okundu... Yorum Yap

BAYRAM ALİ KAVALCI [email protected]

ÇOK KONUŞULAN YAPAY ZEKÂ ROBOT

Yapay zeka, herhangi bir canlı organizma kullanılmadan, tamamen yapay araç ve gereçler ile oluşturulan, insan gibi davranışlar ve hareketler gösterebilen makineler için geliştirilen teknolojinin genel ismidir.

Yapay Zeka (Artificial Intelligence), bir bilgisayar bilim dalı olarak kabul edilmekte ve makinelerin daha yaratıcı davranması ve tıpkı bir insan gibi tepkiler vermesini sağlamayı amaçlamaktadır.

İdealist bir yaklaşıma göre; tamamen insana has özellikler olan hissetme, davranışları önceden tahmin etme, karar verme gibi şeyleri gerçekleştirebilen yapay zeka ürünleri, genel olarak robot adı olarak da bilinmektedir.

Yeni bir gelecek doğuyor. Makineler arası iletişim (M2M). Facebook’un iki yapay zekâlı robotu buluştu ve hangisinin daha çok insana benzediği değerlendirildi. Robotlardan biri Mark Zuckerberg’i andırırken karşısında mavi saçlı Kuki isimli bir kadın robot vardı. Blenderbot isimli erkek robotun taktığı şapkada Trump’ın sloganına benzer bir şekilde Make Facebook Great Again yazıyordu.

İki robot hobilerinden, politikadan, spordan bahsetti. Blenderbot Liverpool’u desteklediğini, Kuki ise sıkı bir Leeds United taraftarı olduğunu duyurdu. İkilinin 7 gün 24 saat süren konuşmaları tamamlandıktan sonra yapay zekâlı robotların konuşmaları ve birbirlerine verdikleri cevaplar incelenerek çalışma sürdürülecek.

2017 yılında laboratuvarlarında geliştirilen 2 yapay zekâ robotu, kendi aralarında bilinmeyen bir dil geliştirip konuşmaya başlayınca, konuyu çözemeyen Facebook mühendisleri bu iki robotun da fişini çekme kararı almış

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş