Çaykur, Ukrayna’da 650 noktada yerini aldı

Çaykur, Ukrayna’da 650 noktada yerini aldı Çaykur, Ukrayna’da 650 noktada yerini aldı Çaykur, Rize Turist, Filiz ve Altınbaş ile ihracata özel olarak piyasaya sunulan ‘Golden İstanbul’ çay markalarını bayisi aracılığı ile Doğu Avrupa ülkesi Ukrayna’da 8 farklı yerel ve ulusal zincir mağazanın toplam 650 satış noktasındaki raflarında yerini almasını sağladı. Çaykur Genel Müdürü ve Yönetim..

Tarih : Okunma : 25 Defa Okundu... Yorum Yap
Çaykur, Ukrayna’da 650 noktada yerini aldı
Ek küçük resmi

Çaykur, Ukrayna’da 650 noktada yerini aldı

Çaykur, Rize Turist, Filiz ve Altınbaş ile ihracata özel olarak piyasaya sunulan ‘Golden İstanbul’ çay markalarını bayisi aracılığı ile Doğu Avrupa ülkesi Ukrayna’da 8 farklı yerel ve ulusal zincir mağazanın toplam 650 satış noktasındaki raflarında yerini almasını sağladı.

Çaykur Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Ziya Alim, ihracatın artırılmasına yönelik uluslararası alanda çalışma yürüttüklerini söyledi. Her geçen gün dünyada pazar paylarını artırmaya yönelik hamlelerde bulunduklarını kaydeden Alim, “Merkezi Ukrayna’nın Odessa şehrinde bulunan ve yaklaşık 2 yıldır Çaykur bayiliğini yürüten firma, başta Odessa ve başkent Kiev olmak üzere Ukrayna’nın tüm bölgelerinde yerel ve ulusal zincir marketlere ürün tedariki yapmaktadır. Çalışmakta olduğu tüm mağazalara, çoğunluğu Türk menşeli olan portföyündeki Çaykur dahil 15’ten fazla markaya ait ürünleri dağıtmaktadır. 8 farklı yerel ve ulusal zincir mağazanın toplam 650 satış noktasına ulaşan bayimiz, Rize Turist, Filiz ve Altınbaş gibi klasik markalarımızın yanında, özellikle bu ziyarette ihracata özel olarak piyasaya sunulan Golden İstanbul markamızı da ülke genelindeki satış noktalarına ulaştırarak raflarda yerini almasını sağlamıştır” dedi.

Ukrayna Çaykur bayisinin kendisine ait olan firmanın sadece Türk ürünlerinin satıldığı marketlerde Çaykur ürünlerine yer verdiğini söyleyen Alim, “Bu marketlerin sayısı hızla artmakta olup, şu anda Odessa ve Kiev şehirlerinde toplam 13 adet mağaza bulunmaktadır. Bu sayının 40’a ulaşması ve franchise verilmesi hedeflenmektedir. Ulusal zincir marketlerin en büyük mağazalarının içerisinde kiralanan market konseptinde satış reyonları kurulmuş ve bir görevli eşliğinde Türk ürünleri ve Çaykur çayları hem halka tanıtılmakta hem de satışı gerçekleştirilmektedir. Çaykur olarak ürettiğimiz çaylarımızı hem yurt içinde hem de yurt dışında tüketicilerle buluşturmak için çalışmalarımız hız kesmeden sürecek” ifadelerini kullandı.

Çaykur, başlattığı ihracat atağı kapsamında bir süre öncede Türkiye’nin bölgesel ve uluslararası konularda birlikte hareket ettiği dost ve kardeş ülke Azerbaycan’da 1000 dolayında şubesi bulunan market zinciri ile kuru çay satışı konusunda anlaşma sağlamıştı.

              
        Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü
Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

İlk yorumu siz yazın