Çaykur Rizespor ve Beşiktaş “Otizmi Erken Tanı, Fark Et” Dedi

Çaykur Rizespor ve Beşiktaş “Otizmi Erken Tanı, Fark Et” Dedi Çaykur Rizespor, Beşiktaş ile oynanan futbol müsabakasına otizmli çocuklar eşliğinde toplum bilincini arttırıcı ”Otizmi Erken Tanı, Fark Et; Eğitim ve Sevgiyle Destek ol” yazılı pankartlar ile çıktı. Karşılaşma öncesi her iki takım futbolcuları sahaya ısınma için çıktıklarında üzerlerinde ilimizde otizmli bireylere ve ailelerine yönelik hizmet..

Tarih : Okunma : 136 Defa Okundu... Yorum Yap

Çaykur Rizespor ve Beşiktaş “Otizmi Erken Tanı, Fark Et” Dedi

Çaykur Rizespor, Beşiktaş ile oynanan futbol müsabakasına otizmli çocuklar eşliğinde toplum bilincini arttırıcı ”Otizmi Erken Tanı, Fark Et; Eğitim ve Sevgiyle Destek ol” yazılı pankartlar ile çıktı.

Karşılaşma öncesi her iki takım futbolcuları sahaya ısınma için çıktıklarında üzerlerinde ilimizde otizmli bireylere ve ailelerine yönelik hizmet veren Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Rize Otizmle Mücadele ve Eğitim Derneği (ROMED) tarafından hazırlanan ve ön yüzünde “Otizmi Fark Et, Hayatına Değer Kat” arka yüzünde ise “Otizmle Mücadele Sabır, Sevgi, Saygı” baskılı tişörtler yer aldı.

Çaykur Rizespor ve Beşiktaş A.Ş. futbol kulüpleri, Çocukluk Çağı Nörogelişimsel Bozukluklar yelpazesinde yer alan Otizm Spektrum Bozukluğu farkındalık faaliyetleri kapsamında “2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü” dolayısıyla Spor Toto Süper Ligin 26. Haftasındaki futbol müsabakasına otizmli çocuklar eşliğinde toplum bilincini arttırıcı ”Otizmi Erken Tanı, Fark Et; Eğitim ve Sevgiyle Destek ol” yazılı pankartlar ile çıkarak, otizmli çocuklara hem moral oldu hem de destek oldular.

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, “Otizm iletişim ve sosyal etkileşim sorunları, kısıtlı ilgi alanları ve tekrarlayan davranışlarla ortaya çıkan bir rahatsızlık olup ömür boyu devam eden bir gelişim bozukluk olduğunu belirterek, yaşamın ilk üç yılında ortaya çıkan, otizm nedir sorusunun cevabını erken yaşta arayan aileler, erken teşhiste uygulayacakları rehabilitasyon programı ile rahatsızlığın etkilerini minimize etmeleri mümkün olduğunu ifade etti.

“Nisan Ayı Otizm Farkındalık Ayı” etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen faaliyet hem ekranları başındaki futbolseverler hem de futbol müsabakasını izlemek için tribünleri dolduran binlerce vatandaşımız tarafından büyük destek gördü.

Tepe,“ Bu çalışma ile hem otizmli bireylerimiz için toplum bilincini arttırmaya ve farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını belirterek, bizlere her zaman destek olan başta Çaykur Rizespor kulübümüz olmak üzere, Beşiktaş Kulübüne, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğüne, Rize Otizmle Mücadele ve Eğitim Derneği ile taraflarımıza sonsuz teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş