ÇAYKUR GENEL MÜDÜRÜ ALİM’KURU ÇAY SATIŞLARIMIZ DEVAM EDECEK,MALİYET ALTINDA ÇAY SATIŞI SÖZKONUSU DEĞİL’

ÇAYKUR GENEL MÜDÜRÜ ALİM’KURU ÇAY SATIŞLARIMIZ DEVAM EDECEK,MALİYET ALTINDA ÇAY SATIŞI SÖZKONUSU DEĞİL’ ÇAY KUR 2021 YILINDA 860 BİN TON YAŞ ÇAY ALARAK TARİHDEKİ EN YÜKSEK ORANA ULAŞTI,1993 YILINDA 843 BİN TON YAŞ AÇY ALINMIŞTI İSMET KÖSOĞLU RİZE-ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim Ziraat Botanik çay bahçesinde 2021 yılı Yaş Çay kampanyasının çalışmaları hakkında açıklamada..

Tarih : Okunma : 90 Defa Okundu... Yorum Yap

ÇAYKUR GENEL MÜDÜRÜ ALİM’KURU ÇAY SATIŞLARIMIZ DEVAM EDECEK,MALİYET ALTINDA ÇAY SATIŞI SÖZKONUSU DEĞİL’

ÇAY KUR 2021 YILINDA 860 BİN TON YAŞ ÇAY ALARAK TARİHDEKİ EN YÜKSEK ORANA ULAŞTI,1993 YILINDA 843 BİN TON YAŞ AÇY ALINMIŞTI

İSMET KÖSOĞLU

RİZE-ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim Ziraat Botanik çay bahçesinde 2021 yılı Yaş Çay kampanyasının çalışmaları hakkında açıklamada bulundu.Alim’2021 yılında ÇAYKUR tarihinin en yüksek kapasitesine ulaşıldı’ dedi.

Ziraat Çay Bahçesinde basın mensuplarına açıklamada bulunan Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim’üreticiye borcumuzu ödüyoruz. Biz kurum olarak elimizdeki çayı satmak şsteriz. Elimizde çay bırakmamak isteriz.17 Mayısta başlattığımız 2021 yılı kampanyamızı 12.730 personelimiz ile 24 Ekim tarihi itibariyle kapatmış bulunuyoruz.1.sürgün yaş çay alımımız 30 gün,2.sürgün alımımız 33 gün ve son sürgün olarak 3.gürgün alımını üreticimizi düşünerek 55 gün olarak sürdürdük. Kampanya sürecinde tarihte en fazla çayımızı aldık.1993 yılında 843 bin ton olan rekorumuzu 860 bin ton yaş çaya çıkararak yüksek bir rekolte elde ettik.

Yılsonuna kadar 150 bin ton çay satmayı hedefliyoruz

Yılsonuna kadar 150 bin ton kuru çay satmayı hedefledik. Mayıs ayında 2.sürgün çay süresinde havaların yağmurlu olması Beyaz Çay üretiminde azalmaya sebep oldu.266 kg beyaz Çay elde edebildik.

Eylül ayında aldığımız 199 bin ton Yaş çayın edeli olarak üreticimize 770 milyon TL ödememiz olacak.

Maliyetin altında Çay satışı yapamayız

Kuru Çay satışlarında maliyetin altında çay sattığımız iddiaları tamamen hayaldir.17.38 tl ye mal olan Kuru Çayı biz nasıl maliyetin altında satarız. Yönetim kurulu olarak hepimize zimmet çıkarılır. Kim zararına mal satmak ister. Söylenenler tamamen hayal ürünüdür. Kim gelirse gelsin kuru çay satarız. Büyük miktarda alımlarda 27.50 TL+KDV ile Çay satışı yapacağız. Nalız büyük toptancılara değil üreticimize de istediği zaman kuru çay satışı yapıyoruz.

ÇAYKUR olarak üreticimize budama, nakliye vs. bütün çalışmalar için 3.5 milyon TL bir ödememiz oluyor. Bu para çay üretici ailesi olarak her eve ortalama yılda 20 bin lira gibi bir paraya tekabül eder.

Yurtdışında Pazar arıyoruz

Yurtdışında çeşitli fuarlara katılarak Pazar bulma çabasındayız. Dubai, Rusya, Almanya’da fuarlara katılım sağladık. Yeni bağlantı kurduğumuz Azerbaycan ve Özbekistan’a piyasa bulmak peşindeyiz.

8.Çay satış Mağazamız Diyarbakır’da

Çay satış mağazalarımızı arttırarak devam ediyoruz.7 olan Çay satış mağazalarımızın 8.sinin 15 Kasımda Diyarbakır’da açacağız tarihte Diyarbakır’da Mezopotamya yemek günleri programı var o günlerde bizde ÇAYKUR Çayını daha iyi tanıtmak ve satış için 8.Satış Mağazamızı açmış olacağız’’ dedi.

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş