Çaykur Fabrikasının kapatıldığı iddialarına yanıt

Yaklaşık on gün önce Teşekkülümüzün coronavirüse karşı aldığı önlemleri yok sayarak, küçültücü ve asılsız iddialarda bulunan aynı yerel haber sitesinde; bugün de 25 Mart’ta izne ayrılan ve izin bitimi olan 06 Nisan’da tekrar izin süresini uzatan çalışanımızla alakalı haber kaleme alınmıştır. Çalışanımızın, yakın aile fertleri arasında yaşandığı iddia edilen virüs bulgularının bizim işyerimizle bağlantı kurularak..

Tarih : Okunma : 88 Defa Okundu... Yorum Yap

Yaklaşık on gün önce Teşekkülümüzün coronavirüse karşı aldığı önlemleri yok sayarak, küçültücü ve asılsız iddialarda bulunan aynı yerel haber sitesinde; bugün de 25 Mart’ta izne ayrılan ve izin bitimi olan 06 Nisan’da tekrar izin süresini uzatan çalışanımızla alakalı haber kaleme alınmıştır.

Çalışanımızın, yakın aile fertleri arasında yaşandığı iddia edilen virüs bulgularının bizim işyerimizle bağlantı kurularak anlatılması, okuyucu üzerinde fabrikada çalışırken enfekte olduğu yönünde bir izlenim bırakmaktadır. Müddei haber sitesinin istihbaratında anlatılan olay on gün önce izne ayrılan bir çalışanımızı konu etmekte ancak enfekte olma durumu bizimle doğrudan ilgili değildir. Bizim fabrikamızda yapılan temizlik çalışması ise yaşanan olayla bağlantılı olmayıp bütün iş yerlerimizde olduğu gibi hafta sonu rutin temizlik ve dezenfekte çalışmalarımızdan birisidir. İddia edildiği gibi kapatılan bir iş yerimiz olmadığı gibi bütün fabrikalarımız açık ve kampanya hazırlıklarımız bütün işyerlerimizde kontrollü bir şekilde devam etmektedir.

Haber alma, haber yapma, kamuoyunu bilgilendirmenin önemini inkâr edemeyiz, etmiyoruz da ancak içerisinde bulunduğumuz durum; halkımızı tedirgin etmeden, üstelik iddianın doğruluğu sorulmadan alelacele “Çaykur; işçisine virüs bulaşınca fabrikayı kapattı” gibi bir vurgu yapılması genel bir paniğe ve korkuya neden olabileceğinden daha itidalli bir üslup kullanılabilirdi kanaatindeyiz. Coronavirüs kaynaklı veya başka sebeplerden ötürü kapalı hiçbir fabrika, ünitemiz bulunmadığı gibi çay sezonuna dönük hazırlık çalışmışlarımız programımıza uygun şekilde ve aldığımız tedbirlerle devam etmektedir. Çaykur için, Rize için ve ülkemiz için yapıcı dilin daha faydalı olacağı, üretime ve sosyal dayanışmaya olumlu katkı sağlayacağı inancındayız.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ÇAY İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş