ÇAYKUR FABRİKALARIN BOŞ ALANLARINA TESCİLLİ ÇAY FİDAN BAHÇELERİ YAPMAYA DEVAM EDİYOR

ÇAYKUR FABRİKALARIN BOŞ ALANLARINA TESCİLLİ ÇAY FİDAN BAHÇELERİ YAPMAYA DEVAM EDİYOR Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğünün (ÇAYKUR), Atatürk Çay Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü bahçesinde birkaç yıldır yürütülmekte olan damızlık bahçelerinin yapımı artarak devam ediyor. Haber: Bayram Ali Kavalcı ÇAYKUR’un en gözde halka açık yerlerinden birisi olan, Ziraat Botanik Çay Bahçesi ve Sosyal tesislerinin bulunduğu etrafındaki boş..

Tarih : Okunma : 20 Defa Okundu... Yorum Yap

ÇAYKUR FABRİKALARIN BOŞ ALANLARINA TESCİLLİ ÇAY FİDAN BAHÇELERİ YAPMAYA DEVAM EDİYOR

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğünün (ÇAYKUR), Atatürk Çay Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü bahçesinde birkaç yıldır yürütülmekte olan damızlık bahçelerinin yapımı artarak devam ediyor. Haber: Bayram Ali Kavalcı

ÇAYKUR’un en gözde halka açık yerlerinden birisi olan, Ziraat Botanik Çay Bahçesi ve Sosyal tesislerinin bulunduğu etrafındaki boş ölü alanlara ve birçok çay fabrikasının etrafında bulunan boş alanlara tescilli damızlık bahçe tesisi yapımı üreticiler ve ziyaretçiler tarafından takdir topluyor.

ÇAYKUR Genel Müdür ve Yönetim Kururlu Başkanı Yusuf Ziya ALİM, “Teşekkülümüz, Çay Tarım Dairesi başkanlığı tarafından yürütmekte olduğumuz, yaşlanmış, verimden düşmüş üretici çay bahçelerinin yenilenmesi projesinde kullanılmak üzere ve çay fidanı üretebilmek amacıyla çay tarımının yapıldığı dört ilimizde bulunan çay fabrikalarımızın etrafında bulunan kullanılmayan ölü toprak alanları işleyerek damızlık bahçe tesisi yapma proje çalışmalarımıza devam ediyoruz. Malumunuz çay bitkisi uzun ömürlü bir bitki olup doğada bir asra yakın yaşamaktadır. Çay bitkimiz dört yaşından başlayarak ürün verir. Şartlara bağlı olarak ürün miktarı 10-15 yaşından sonra en yüksek düzeye ulaşmış olur. Çay tarımında bu hedefi gerçekleştirmek için öncelikle çay plantasyon sahalarında homojen bir ürün normunu yakalamak gerekir. Bu amaçla bölgemiz ekolojik şartlarına uyum sağlamış, verim ve kalite bakımından üstün özellikler gösteren ve bu özellikleri değişmeyen tiplerin selekte edilerek, bu tiplerden oluşturulacak çaylıkların yenilenmesi projesi kapsamında damızlık bahçe tesisi çalışmalarımızı bu mevsimde de zamandan kazanmak için devam ediyoruz. Bu uygulamamızla hem çayımızın geleceği garanti altına alınmış olacağız, hem de dünya pazarlarında rahatça rekabet edebileceğimiz bir kalite oluşmuş olacaktır. Şu bir gerçektir ki kaliteli ve başarılı bir çay imalatının ilk şartı iyi ürün elde etmektir. Bu doğrultuda, yeni Atatürk Çay ve Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğümüzde, çay tarımını ıslah ve geliştirme projemiz adı altında bölgedeki mevcut çay plantasyon sahalarımızdan klonal seleksiyon damızlık çay çalışmalarımız projemizi başlatmış ve bölgedeki birçok fabrikamızda ara veremeden sürdürmeye devam ediyoruz. Ve bu çalışmalarımdan iyi sonuçlar elde etmeye başlamış bulunmaktayız.” dedi.

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş