ÇAYELİLİ NECATİ MORGÜL TÜRK GÜREŞİNE DAMGASINI VURDU

ÇAYELİLİ NECATİ MORGÜL TÜRK GÜREŞİNE DAMGASINI VURDU Necati Morgül 1933 yılında Çayeli’nde doğdu. 1950 yılında İzmit’te güreşe başlamıştır. İzmit takımında güreşen Necati Morgül, 15 günlük güreşçi iken antrenörlerin dikkatini çekmiş ve seçmelere çağrılmıştır. Seçmelerden hemen sonra Türkiye birinciliklerine çağrıldı. BİR ŞAMPİYONUN DOĞUŞU İzmit’teki Hocası İlhan Kopdal Türkiye Şampiyonasına giderken kendisine şunları söylemişti: Necati çok genç..

Tarih : Okunma : 61 Defa Okundu... Yorum Yap

ÇAYELİLİ NECATİ MORGÜL

TÜRK GÜREŞİNE DAMGASINI VURDU

Necati Morgül 1933 yılında Çayeli’nde doğdu. 1950 yılında İzmit’te güreşe başlamıştır. İzmit takımında güreşen Necati Morgül, 15 günlük güreşçi iken antrenörlerin dikkatini çekmiş ve seçmelere çağrılmıştır. Seçmelerden hemen sonra Türkiye birinciliklerine çağrıldı.

BİR ŞAMPİYONUN DOĞUŞU

İzmit’teki Hocası İlhan Kopdal Türkiye Şampiyonasına giderken kendisine şunları söylemişti: Necati çok genç olmana rağmen tüm rakiplerini, hatta Celâl Atik’i dahi yeneceksin. Sana sonsuz bir güvenim var. Bu sözlerimi sakın unutma ve güreşe çıkmadan bu sözlerimi hatırla. Bu sözleri kendisine rehber eden Morgül; Türkiye Şampiyonasında rakiplerimi 27 ve 30 saniyede tuşla yendi. Bu arada Türkiye müesseseler şampiyonu Mehmet Düzenli’yi de bir buçuk dakikada yendi. Bu başarısı üzerine doğruca Dünya Şampiyonası kampına davet edildi.

 

EFSANE CELAL ATİK’İ YENDİ

Celâl Atik’le ilk güreşinde galip geldi. Henüz ismi bilinmeyen biri Celâl’i nasıl yener diye aleyhinde tezahürat yaptı, hatta bir ara silahlar dahi çekildi.. Celâl Atik’i seçmelerde ikinci kez yendi. Helsinki Olimpiyatlarına ikimizi birlikte götürmek mecburiyetinde kaldılar. Bu güreş Grekoromen sitilinde güreşti. Genç ve tecrübesiz bir güreşçi olması ve Türkiye’deki bütün rakiplerimin sırtını mindere yapıştırmasına rağmen Celâl Atik’i güreştirmek istediler. Oda itiraz etmedi.

SEVİLEN BİR İNSANDI

Milli formayı otuz altı kez giyerek Türkiye’yi şerefle temsil etmenin gurur ve mutluluğunu yaşadı. Bu şerefli forma ile Türkiye’yi temsil ederken arkasında büyük bir milletin şanlı bir bayrağın olduğunu hatırından bir kez çıkarmadı. Uzun yıllar Rize Terminali Yanında Petrol Ofisi işletti. Rize’de çok sevilen bir insandı. Evli ve iki çocuk babasıydı.

BU NASIL PERHİZ?

Milli güreşçi Necati Morgül bir ara kalbinden rahatsızlanır. Doktorlar kesin ve sıkı perhiz uygulamasını isterler. Ayrıca istirahat ve yorulmamak da var tabii. Yemeklerin tarifinde iki adet ızgara köfte ve salata vardır, kesinlikle ağır yemek, fazla yemek yasak. Necati ne yapsın dayanamaz. Doktorun tarifesini uygulamak için kendince bir yol bulur: Yarım kilo kıymadan iki yüz ellişer gramlık iki köfte.

Rahmetle Anıyorum.

Fatih Sultan KAR / İST.

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş