BİN YILIN YOL HİKAYESİ, “KAÇKARYOLU”

BİN YILIN YOL HİKAYESİ, “KAÇKARYOLU” Gelenekselleşme yolunda emin adımlarla ilerleyen faaliyetin ikincisi tamamlandı. Turizm bakanlığı destekli İl genel Meclis başkanlığı Pazar Ve Hemşin ilçelerimiz Kaymakamlıkları ve Belediye başkalarının desteğiyle hayat bulan Faaliyet katılımcılarına her yönüyle Kaçkarları anlattı. Uluslararası katılımla üst sınır olarak belirlenen 150 doğa aktivistinin katılımıyla gerçekleşen Şenlik, Hemşin Belediye başkanlığı tarafından yürütülerek planlanan..

Tarih : Okunma : 48 Defa Okundu... Yorum Yap

BİN YILIN YOL HİKAYESİ, “KAÇKARYOLU”

Gelenekselleşme yolunda emin adımlarla ilerleyen faaliyetin ikincisi tamamlandı.

Turizm bakanlığı destekli İl genel Meclis başkanlığı Pazar Ve Hemşin ilçelerimiz Kaymakamlıkları ve Belediye başkalarının desteğiyle hayat bulan Faaliyet katılımcılarına her yönüyle Kaçkarları anlattı.

Uluslararası katılımla üst sınır olarak belirlenen 150 doğa aktivistinin katılımıyla gerçekleşen Şenlik, Hemşin Belediye başkanlığı tarafından yürütülerek planlanan 5 günde tamamlandı.

Proje yazarı ve Koordinatörü Emin Kanbur un yaptığı açıklamada, Kulelerin Kalelerin, Mabetlerin ve Konakların yüzlerce yıl hüküm sürdüğü Hemşin coğrafyasının zengin tarihi ve kültürel dokusunun yanında muhteşem doğal güzellikleriyle bir bütün olarak sunan proje katılımcılarını Bin yılın yol hikayesinin içine dahil ediyor dedi.

Emin Kanbur açıklamasında, Pazar Kız kulesinden başlayan yolculuk, Ciha kalesi, Hemşin bölgemiz Uskut dağı transı ile Fırtına vadisine Zil kale ve Kaleyi-Balaya uzanan ve oradan Kaçkarlardan Kafkasya’ya varan Tarihi Bin yıla aşkın bir sureye dayanan Ticaret yolu üzerindeki zengin tarihi doku ve kültür varlıkları arasından geçen yolun yeni hedef yeni bir destinasyonla uluslararası turizm rotalarına güçlü bir aday çalışmadır dedi.

Ulus ve uluslararası katılımla gerçekleşen faaliyet, Hemşin merkezli yürütülürken sanatsal etkinlikler adını çeşitli folklorik gösteriler ve sunumlar yanında Hemşin Merkez Parkta açılan 53 fotoğraftan oluşan bölgeyi tanıtıcı fotoğraf sergisi faaliyete ayrı bir renk kattı. Yılda bir kez desteklenerek düzenlenmesi Planlanan şenliğin devamında, asıl amaç bölgemizin Kültürel Tarihsel ve Doğal güzelliklerin bir paket halinde katılımcılara sunulan ve yılın her mevsiminde farklı güzellikler sergileyen bu rotanın Turizm tur operatörlerinin dikkatleri çekmek ve her mevsim gezile bilirliğini sağlamaktır. Haber: Bayram Ali Kavalcı

İlk yorumu siz yazın