BİN AYDAN HAYIRLI KADİR GECESİ

BAYRAM ALİ KAVALCI [email protected] BİN AYDAN HAYIRLI KADİR GECESİ Ramazan ayı boyunca, ramazan ayına özgü başata Tam İlmihal Saadeti Ebediye olmak üzere çeşitli ehli sünnet kaynaklarından faydalanarak kendimde dahil olmak üzere siz sevgili okuyucularıma bilhassa geçlerimize bir nebze olsun hatırlatma, manevi bilgilerimizi tazeleme ve yeniden öğrenme adına dini ve ilmi yazılar yazdım. Birkaç gün sonra..

Tarih : Okunma : 24 Defa Okundu... Yorum Yap

BAYRAM ALİ KAVALCI [email protected]

BİN AYDAN HAYIRLI KADİR GECESİ

Ramazan ayı boyunca, ramazan ayına özgü başata Tam İlmihal Saadeti Ebediye olmak üzere çeşitli ehli sünnet kaynaklarından faydalanarak kendimde dahil olmak üzere siz sevgili okuyucularıma bilhassa geçlerimize bir nebze olsun hatırlatma, manevi bilgilerimizi tazeleme ve yeniden öğrenme adına dini ve ilmi yazılar yazdım.

Birkaç gün sonra tüm İslam Alemine elveda diyecek olan ramazan ayının en kıymetli gecesi de mübarek Kadir gecesidir. Allah-ü tela katında en kıymetli gecelerden biri olup, Kadir suresinde belirtildiği üzere bin aydan daha hayırlı bir gecedir. Bu gece işlenen bir amelin hayrı ramazan dışında bin ayda işlenen salih amellerden daha fazladır. Bir sene boyunca dünyada meydana gelecek her ne varsa o gece görevli melekler bildirir. Kadir gecesinin ramazanın hangi gününe denk geldiği bir hikmet gereği açıklanmamış olsa da, kuvvetli olan düşünceye göre ramazanın son günlerindeki tek gecelerde olduğun da kuvvetli rivayetler edilmiştir. Ramazanın yirmi yedinci gecesi olduğu hususunda rivayetler vardır. Yirmi yedinci geceye denk geldiğinin söylenmesindeki neden, Kadir süresinde üç defa geçen,”Leyletü-l Kadr” ifadesinin harflerinin toplamının yirmi yedi olmasıdır denilmektedir. Ramazan ayı en önemli özellikleri oruç, ibadet ve sabır, paylaşma, yardımlaşma ve diğer ay ve günlerden farklı Cuma namazı dışında topluca ibadet (teravih) yapılan ayı olmasıdır. Allah’ın rahmet, bereket ve mağfiret kapılarının dolu, dolu açıldığı bir aydır ramazan ve son günlerinde idrak edilen kadir gecesi.

Peygamber efendimiz (s.a.v) ramazan ayı boyunca ve kadri gecesinde yapılan duaların, ibadet ve iyiliklerin Allah katında daha çok daha değerli olduğunu bildirmişledir. Ramazanın başından bu zaman kadar dolu, dolu geçirdiğimiz, hiç bir günah işlememek için azamı gayret gösterdiğimiz bu ahlakımız meleke haline getirmeli, bu gece de yapacağımız birçok ibadetlerimizle bu duruşumuz bayrama kadar, hatta tüm ömrümüz boyunca sürdürmemiz insan olarak başlıca görevimizdir. Allah-ü telanın rızası olduğu işleri bu sözü söyleten başata bu köşenin yazarı olarak ben ve hepimiz en güzel şekilde yapmalıyız. O zaman dünya da, ahirette bizleri için cennet olacaktır. Bu ayda, bu kadri gecesinde ve bundan sonraki hayat süremizce yapacağımız ibadetlerimizle, İslam’ı ahlakımızla, hayırlarımızı ve yardımlarımızla, insanlara, tüm canlılara, doğaya ve dünya ya sağlayacağımız katkı ve güzelliklerle ahiretimizi kazanmak için çalışma fırsatını iyi değerlendirmeliyiz. Bu duygu ve dilleklerimle, siz değerli okuyucularımızın, büyüklerimin, tüm çalışma arkadaşlarımın, dost ve hemşerilerimin mübarek kadir gecelerini ve şimdiden Ramazan bayramlarını canı, gönülden tebrik ediyorum.

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş