BAŞKAN METİN’DEN 2 MART MESAJI

1.Dünya Savaşı sonrası, yurdumuzun dört bir tarafı -tarih sahnesinde birçok kez yer aldığı gibi- düşman işgaliyle çevrili durumdaydı. Dolayısıyla askeri birliklerimizin yetersiz kaldığı durumlarda devreye giren kuvvetlerimizin çoğunu köylerden, kasabalardan, kentlerden kopup gelen gönüllüler oluşturmaktaydı. Doğuda ve ülkenin birçok yerinde, önemli cephelerimizin çökertilmesi ve ciddi kayıplar vermemiz sonucu Karadeniz sahillerimizin savunmasına işte bu gönüllüler seferber..

Tarih : Okunma : 9 Defa Okundu... Yorum Yap
1.Dünya Savaşı sonrası, yurdumuzun dört bir tarafı -tarih sahnesinde birçok kez yer aldığı gibi- düşman işgaliyle çevrili durumdaydı. Dolayısıyla askeri birliklerimizin yetersiz kaldığı durumlarda devreye giren kuvvetlerimizin çoğunu köylerden, kasabalardan, kentlerden kopup gelen gönüllüler oluşturmaktaydı. Doğuda ve ülkenin birçok yerinde, önemli cephelerimizin çökertilmesi ve ciddi kayıplar vermemiz sonucu Karadeniz sahillerimizin savunmasına işte bu gönüllüler seferber oldu.
Sürekli destek alarak artan düşman kuvvetleri karşısında 300 kişiye inip bir adım geri çekilmeyen askerlerimiz ile düşman ordusuna geçit vermeyen bir avuç sivilin sergilediği kahramanlık her millete nasip olmayacak bir gururdur.
İpsiz Recep, Çiftekavak köylü Mehmet, Dereköylü Murat, Kıbledağlı Ömer, Uzunköylü Hasan ve daha nicelerine minnet borçluyuz. Yurdumuzun batısında Çerkez Ethem, doğusunda Nene Hatun ruhunu anlarsak ancak o vakit “Vatan bir bütündür parçalanamaz” sözünü ve Kuvayımilliye ruhunu da anlamış olacağız.
Bundan sonra bizlere düşen görev; milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak, birlik ve beraberlik içerisinde bölünmez bütünlüğümüzü korumak, Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmaktır. Özellikle genç arkadaşlarımıza seslenmek istiyorum; “Yurdu savunmanın en ucuz yolu eğitimdir” sözünü esas alarak elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız.
Bu duygu ve düşüncelerle kadim şehir Rize’mizin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümünü kutluyor ve 102 yıl önce özgürlük, bağımsızlık ve kurtuluş için şahadet şerbetini içen tüm şehitlerimizi rahmet, saygı ve minnetle anıyorum.
Rahmi METİN
Rize Belediye Başkanı

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş