BAŞKAN METİN, ALTYAPI ÇALIŞMALARINI YERİNDE İNCELEYEREK BİLGİLENDİRMEDE BULUNDU

BAŞKAN METİN, ALTYAPI ÇALIŞMALARINI YERİNDE İNCELEYEREK BİLGİLENDİRMEDE BULUNDU Rize Belediyesi, Paşakuyu Mahallesi okullar bölgesi olarak bilinen alanda yapılan altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından yolda seri asfaltlama çalışması yapıldı. Bu bölgede yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Paşakuyu Mahallesi, Dalyan ve Ekrem Orhon çevresinde geçmişte yaşanan birçok su taşkını sonucu esnafın sürekli mağdur olduğunu..

Tarih : Okunma : 36 Defa Okundu... Yorum Yap

BAŞKAN METİN, ALTYAPI ÇALIŞMALARINI YERİNDE İNCELEYEREK BİLGİLENDİRMEDE BULUNDU

Rize Belediyesi, Paşakuyu Mahallesi okullar bölgesi olarak bilinen alanda yapılan altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından yolda seri asfaltlama çalışması yapıldı.

Bu bölgede yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Paşakuyu Mahallesi, Dalyan ve Ekrem Orhon çevresinde geçmişte yaşanan birçok su taşkını sonucu esnafın sürekli mağdur olduğunu belirterek söz konusu alanda yapılan dere ıslah ve altyapı çalışmalarıyla ilgili bilgiler aktardı. Başkan Metin’e incelemelerinde AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim de eşlik etti.

Haber: Bayram Ali Kavalcı

Başkan Metin, “Başladığımız çalışma ile Paşakuyu deresini Allah’ın izniyle sahilden aldık yukarıya kaynağına kadar getirdik. Hatta en tepe noktada da büyük bir girift yaparak orada bu gün her hangi bir rüsubat geldiği zaman o bent oradaki malzemeyi tutuyor. Kaldı ki bundan önceki bir iki yağmurda da oldukça fazla bir malzemeyi tuttuğunu gördük. İşte o malzemenin tutulması, bu derenin içine girmemesi de buraları taşkından korumuş oldu.” “Normalde buralardaki menfezler 1.5’e 2 metre yüksekliğindeydi şimdi 4’e 2,5 metre yani aynı zamanda makinemizi de içerisine sokup eğer rüsubat gelirse de onları da temizleme adına da bir genişlikte yapıldı. Bu anlamda buranın deresinin çalışmaları bitti.” Başkan Metin; “Bundan sonra da inşallah Dalyan’da, Müftüde ve diğer İslampaşa tarafına doğru bütün bu derelerin taşkın oluşturmasına engel olmuş olacağız. Burada Rize Lisesi’nin arkasından gelen bir dere vardı. Küçük bir dere. O da şişkinlik yapıyordu burada. Bu dereyi de 1000’lik borularla aldılar Paşakuyu deresine götürdüler. Böylelikle yoğun yağışlarda bu bölgedeki esnafların da zor durumda kalmasını engellemiş olacağız.” dedi.

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş