Başkan Deniz Kovit-19 için Dikkat Çekti

Başkan Deniz Kovit-19 için Dikkat Çekti CHP Rize İl başkanı Saltuk Deniz yaptığı açıklamada, “Rize’de Salgın Bu Şekilde Devam Ederse Sokağa Çıkma Yasağı İlan Edilmesi Gerekebilir” dedi. CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz yaptığı açıklamada, “Basına yansıyan haberlere göre Rize’de günlük vaka sayısı 100 ‘lü rakamlara ulaştı. Vaka sayısı ise 700. Bizim de tespit ettiklerimize..

Tarih : Okunma : 50 Defa Okundu... Yorum Yap

Başkan Deniz Kovit-19 için Dikkat Çekti

CHP Rize İl başkanı Saltuk Deniz yaptığı açıklamada, “Rize’de Salgın Bu Şekilde Devam Ederse Sokağa Çıkma Yasağı İlan Edilmesi Gerekebilir” dedi.

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz yaptığı açıklamada, “Basına yansıyan haberlere göre Rize’de günlük vaka sayısı 100 ‘lü rakamlara ulaştı. Vaka sayısı ise 700. Bizim de tespit ettiklerimize göre günlük vaka sayısı 100 lü rakamlara ulaşmış durumda. Ama İlk vakanın başladığı tarihten bu yana toplam Vaka sayısı 1000 rakamını çoktan geçmiş durumda olmalı. Çünkü yapılan açıklamaları alt alta koyarsanız bu rakamı kolayca elde edersiniz. Ayrıca artık hasatların Giresun’a ya da boş yer bulunan yerlere gönderildiğini de duyuyoruz. Ve diyoruz ki eğer günlük vaka sayıları 100 lü rakamlarda devam ederse bu gidişle kısa sürede toplam vaka sayısı 2 Binli rakamları görebilecektir” dedi.

1- Valilik Rize’deki Vaka sayılarını aynı Sağlık Bakanlığının yapmış olduğu açıklama gibi günlük olarak kamuoyuna açıklamalıdır.

2- Kamu , Özel sektör, Çaykur, STK.lar ve Siyasi Partile ortak bir çalışma ile vatandaşların bireysel önlem almalarını teşvik edecek kampanyalar bilgilendirmeler yapmalıdır.

3- Kamu almış olduğu önlemlerin sıkıcı uygulanmasını sağlamalıdır.

4- MEB. salgınla ilgili nasıl davranmaları ile ilgili olarak öğrencilere uzaktan bilgilendirmeler yapmalıdır.

5- Halk eğitim merkezleri kurslarında görev yapan kadınlara dönük salgında nasıl davranılması gerektiği ile ilgili olarak eğitimler vermeli , eğitim alanların kendi çevrelerini eğitmelerini sağlayacak bir yapı kurmaları sağlanmalıdır.

6- Tüm kamu kuruluşları çalışanlarını salgında nasıl davranmaları ile ilgili eğitmeli ve eğitim alanların kendi çevrelerini de eğitmeleri konusunda bir yapı kurmaları sağlanmalıdır.

7- Belediyeler de bu konuda vatandaşlara dönük salgında nasıl davranacakları konusunda bilgilendirmeler , eğitimler vermeli ve eğitimlerin verilmesi için ortam sağlamalıdır.

8- Muhtarlarda aynı şekil eğitilerek kendi bölgelerinde eğitim vermeleri sağlanmalıdır.

9- Rize genelinde salgında nasıl davranılması gerektiği konusunda eğitim verilmesi sağlanmalı , eğitime alınanların testleri yapılmalıdır. Böylelikle hem vatandaşlar eğitime alınarak bilgilendirilmiş olunur hem de salgınla ilgili testleri yapılmış olur.

10- Bu konuda emekli olan sağlık görevlilerinden de yararlanılabilir.

Görüldü ki anonslarla bu iş engellenemiyor.

Bu iş ancak Kamunun alacağı yaygın önlemlerin yanında Bireysel önlemlerin en yaygın şekilde alınmasıyla çözülebilecektir. Yoksa yakında Rize’de sokağa çıkma yasağı ilan edilebilecek noktaya gelinebilecektir.

SALTUK DENİZ

İL BAŞKANI

İlk yorumu siz yazın