-BALTACI’NIN İLK KİTABI’ Hemşinli Kara Ahmet’ ÇIKTI

HEMŞİNLİ HABİP BALTACI SEFERBERLİK MÜCADELESİNE KATILAN DEDESİNİN ROMANINI YAZDI -BALTACI’NIN İLK KİTABI’ Hemşinli Kara Ahmet’ ÇIKTI İSMET KÖSOĞLU İKİZDERE-1914 Yılında başlayan seferberlik mücadelesine katılan dedesinin mücadelesini Romanlaştıran Habip Baltacı’nın Hemşinli Kara Ahmet isimli kitabı çıktı. İkizdere’de bir kurumda çalışan Habip Baltacı’nın ilk kitabı olan Hemşinli Kara Ahmet kitabı gerçek olaylardan esinlenerek akıcı bir üslupla yazılmış.210..

Tarih : Okunma : 10 Defa Okundu... Yorum Yap

HEMŞİNLİ HABİP BALTACI SEFERBERLİK MÜCADELESİNE KATILAN DEDESİNİN ROMANINI YAZDI

-BALTACI’NIN İLK KİTABI’ Hemşinli Kara Ahmet’ ÇIKTI

İSMET KÖSOĞLU

İKİZDERE-1914 Yılında başlayan seferberlik mücadelesine katılan dedesinin mücadelesini Romanlaştıran Habip Baltacı’nın Hemşinli Kara Ahmet isimli kitabı çıktı.

İkizdere’de bir kurumda çalışan Habip Baltacı’nın ilk kitabı olan Hemşinli Kara Ahmet kitabı gerçek olaylardan esinlenerek akıcı bir üslupla yazılmış.210 sahifelik kitap Sokak Yayınları Gurubundan çıktı. Yazar Habip Baltacı kitabının önsözünde ’Birçoğumuz gibi bende dedemin hayat hikâyesini dinleyerek büyüdüm. Bu hikâyeleri her zaman kâğıda dökme arzusu içerisinde bugünlere geldim. Yaklaşık iki yıl süren çalışmamı tamamlayarak sonlandırdım. Bu çalışmamda geçmişten anlatılan hatıralara yer verdim. Tarihsel süreçte Rize’deki yerel tarihçi yazar arkadaşlarımın yayınlarından faydalandım. Romanımda tarihimizde ve kültürümüzden birçok ortak değer bulacağınızı düşünüyorum’ dedi

İlk yorumu siz yazın