BAHÇEŞEHİR KOLEJİ GENEL MÜDÜRÜ

BAHÇEŞEHİR KOLEJİ GENEL MÜDÜRÜ  ÖZLEM DAĞ  Uzaktan eğitim kesintili de olsa bir yıla yakındır devam ediyor. Son bir yılı göz önüne alarak uzaktan eğitimle yüz yüze eğitim arasındaki farklılıklar hakkında neler söylersiniz?   Eğitim ister yüz yüze ister online olsun bizim için kazanım hedefleri açısından bir değişiklik yok. Eğitim, platformlardan bağımsız olarak akademik, psikososyal ve..

Tarih : Okunma : 71 Defa Okundu... Yorum Yap

BAHÇEŞEHİR KOLEJİ GENEL MÜDÜRÜ 

ÖZLEM DAĞ 

Uzaktan eğitim kesintili de olsa bir yıla yakındır devam ediyor. Son bir yılı göz önüne alarak uzaktan eğitimle yüz yüze eğitim arasındaki farklılıklar hakkında neler söylersiniz?  

Eğitim ister yüz yüze ister online olsun bizim için kazanım hedefleri açısından bir değişiklik yok. Eğitim, platformlardan bağımsız olarak akademik, psikososyal ve fiziksel gelişim açısından kesintisiz devam etmelidir. Dijital eğitim, pandemi sonrasında da eğitimde eskisinden daha çok yer tutacak. Pandemiyle birlikte özellikle branş öğretmenlerinin hem yüz yüze hem online eğitimi aynı anda yürüttüğünü göz önünde bulundurursak, pandemiyle birlikte hayatımıza giren “hibrit öğretmen” kavramı üzerine de çalışılmaya devam edilecek.  

Bahçeşehir Kolejinde dijital eğitim yatırımlarımız 12 yılı aşkın süredir devam ediyor. Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi’nin de desteğiyle dijital eğitimin pedagojisi üzerine de çalışıyor, öğretmen eğitimlerimizi buna göre şekillendiriyoruz. Öğretmenlerimiz, Bahçeşehir Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Yenilikçi Eğitim Geliştirme Araştırma Merkezi (YEGAM) tarafından gerçekleştirilen “Dijital Pedagoji Programı”na katılıyorlar. Teknik altyapımızı her geçen gün daha da geliştiriyoruz. Ders içeriklerimizi de dijital pedagojiye uygun şekilde tasarlıyoruz. Öğretmenlerimizin dijital yetkinliklerini artırıyoruz. Her öğretmenimizin bir “dijital eğitim lideri” olması için tüm donanımları kazandırıyoruz. Dijital eğitim tasarımları da yapmaları için 6 kampüsümüzde pilot uygulama olarak Dijital Eğitim Merkezi’mizi hayata geçirdik. Bu merkezi tüm kampüslerimizde yaygınlaştırmak için planlama yapıyoruz. Hem velilerimizin hem öğrencilerimizin daha iyi öğrenme ve sürdürülebilir dijital eğitime dair beklentilerinin ötesinde, 360 derece dijital eğitim çözümü sunuyoruz.  

Hibrit model, eğitimde bir zorunluluk olmaktan çıktığında da aynı şekilde devam edecek mi? 

Hibrit model, kalıcı olacaktır. Eğitimde dijital dönüşüm pandemi öncesi başlayan bir süreç. Ancak pandemi koşulları, dijital eğitimde dünya genelinde yol alınmasının önünü açtı. Dijital eğitim olanaklarının öğretmenleri özgürleştirdiğini, materyal olarak zenginleştirdiğini görüyoruz. Öğrencilere geldiğimizde, öz disiplin konularında kendilerini geliştiriyorlar. Kendi öğrenme deneyimlerini tasarlıyorlar. Öğrenmek bir görev değil yaşam boyu sürecek bir alışkanlık olarak benimseniyor. Yaşam boyu öğrenme konusunda önceden benimsedikleri alışkanlıkları da geliştiriyorlar. Pandeminin getirdiği tüm olumsuzluklara rağmen dijital dönüşüm konusunda yarattığı zorunluluklarla ortaya çıkan inovasyonlar, eğitim başta olmak üzere yaşamın pek çok alanında kalıcı olarak devam edecektir.  

Uzaktan eğitim sürecinde velileri en çok kaygılandıran konular neler oldu? Bahçeşehir Kolejinde veli iletişiminizi bu anlamda nasıl yürütüyorsunuz?  

Uzaktan eğitim sürecinin başından bu yana tüm velilerin, akademik gelişimin kesintiye uğramadan devam etmesi konusunda çok hassas olduğunu söyleyebiliriz.  

Eğitimciler olarak biz, eğitimin yalnızca akademik gelişimden ibaret olmadığını biliyor, dijital eğitime 360 derece bakıyor ve bu anlamda geliştirmeler yapıyoruz. Eğitimin en önemli ayaklarından biri, okul ve ebeveyn iş birliği. Koşullar ne olursa olsun eğitim en iyi şekilde devam etmeli ve veli iş birliğini de bundan ayrı tutmak mümkün değil. Bahçeşehir Kolejinde uzaktan eğitim sürecini öğrencilerimizin akademik, psikososyal ve fiziksel gelişimlerini kesintisiz sürdürmek üzere yürütüyoruz. Velilerimizle olan iş birliğimizde de tıpkı yüz yüze eğitimde olduğu gibi hem akademik gelişim konusundaki iş birliğimizi hem de psikososyal desteğimizi aynı şekilde devam ettiriyoruz. Uzaktan eğitim sürecinde teknolojinin desteğiyle bu desteğimizin daha yakın ve kapsayıcı bir hale geldiğini de söylemek mümkün. Özellikle çalışan ebeveynler için öğretmen ve idarecilerle bire bir görüşme olanakları zaman ve mekân sınırının ortadan kalkmasıyla birlikte daha kolaylaştı. Veli iş birliğimizin önemli ayaklarından olan veli seminerleri de aynı şekilde. Daha önce iş yoğunluğu nedeniyle veli seminerlerimize katılamayan ebeveynler, görüntülü görüşme platformlarıyla düzenlediğimiz veli seminerlerine daha rahat katılım gösterebildiler. Veli seminerlerimizi yıllardır, velilerimizin yoğun ilgisiyle gerçekleştiriyoruz. Pandemi öncesi Türkiye’nin 63 ilinde bulunan kampüslerimizde sürekli olarak düzenlediğimiz seminerlerle velilerimizi dijital eğitimden, ebeveyn ve çocuk ilişkisine, sosyal medya okuryazarlığından geleceğin mesleklerine dek çok geniş bir konu havuzunda konunun uzmanları ve akademisyenlerle buluşturuyorduk. Pandemi dönemi, veli seminer ve eğitimlerimizi dijital platformlara taşımamızı gerektirdi. Yüz yüze seminerlere zaman kısıtlaması nedeniyle katılamayan velilerimiz, online seminerler için çok yoğun talep gösterdi. 1000 kişi ile sınırlı olan online seminerlere gösterilen talebi karşılamak için ek seminerler koyduk. Online seminerlere aile olarak katılan velilerimizi de göz önünde bulundurursa her oturumda iki bini aşkın velimize seslendik

İlk yorumu siz yazın