-BAĞIMSIZLAR HAREKETİ’HASTANE DENİZDE DEĞİL DÜZ KÖYDE YAPILSIN’

RİZE ŞEHİR HASTANESİ İÇİN DOLGU DEĞİL DÜZKÖY -BAĞIMSIZLAR HAREKETİ’HASTANE DENİZDE DEĞİL DÜZKÖYDE YAPILSIN’ İSMET KÖSOĞLU RİZE-Rize’de yapılması planlanan Hastane konusunda yer hakkında bir açıklama Bağımsızlar Hareketinden yapıldı. Denizde taşlara para verilerek dolgu yapılmasını istemeyen Bağımsızlar Haraketinin açıklaması şöyle’Şehir Hastanemizin yer konusu ile ilgii daha önceden yapmış olduğumuz çalışmamız başta halkımızın tüm kesimleri tarafından STK kuruluşlarından..

Tarih : Okunma : 180 Defa Okundu... Yorum Yap

RİZE ŞEHİR HASTANESİ İÇİN DOLGU DEĞİL DÜZKÖY

-BAĞIMSIZLAR HAREKETİ’HASTANE DENİZDE DEĞİL DÜZKÖYDE YAPILSIN’

İSMET KÖSOĞLU

RİZE-Rize’de yapılması planlanan Hastane konusunda yer hakkında bir açıklama Bağımsızlar Hareketinden yapıldı.

Denizde taşlara para verilerek dolgu yapılmasını istemeyen Bağımsızlar Haraketinin açıklaması şöyle’Şehir Hastanemizin yer konusu ile ilgii daha önceden yapmış olduğumuz çalışmamız başta halkımızın tüm kesimleri tarafından STK kuruluşlarından ve siyasi partilerden de çok olumlu destek görmesinden dolayı yerinde incelemesini kapsayan2.etap çalışmamızı da yapıp kamuoyunun ve siyasetçilerimizim takdirine bırakıyoruz.

Bağımsızlar Hareketi olarak Şehir Hastanemiz resimlerde paylaştığımız yer olarak Düzköy-Pehlivantaşı mevkiinde daha önce Sağlık Bakanlığımızı da Şehir Hastanesi için onay alınan yerde yapılması planlanan, fakat siyasi nedenlerini bilemediğimiz ve kamuoyunda açıklanmayan sebeplerden dolayı bu yerden vazgeçildi.

Ardından Vekilimiz Hayati Yazıcı Bey tarafından bir gece ansızın Rize sahilinde yapılacağı projesi ve görseli ile haber sitelerinde paylaşılarak açıklandı. Daha sonra malumunuz diğer vekilimiz Muhammed Avcı Bey tarafından da şimdiki Gündoğdu sahilinde yapılacağı beyan edildi.

Bizler ve Rize’deki vatandaşlarımızın adına diyoruz ki gelin bu projedeki yer konusunu bir kez daha düşünün, hazır Reisicumhurumuzda Rize’mize gelmişken havadan gereken incelemeleri tekrar yapıp Cumhurbaşkanımıza buranın nedenleri ile ilgili gerekli bilgiler arz edilince, kendisinin de buna gayret olumlu ve doğrusunun bu olduğunu d-söyleyeceği kanaatindeyiz.

Bu güzel projeyi deniz dolgusunda değilde, resimlerde de paylaştığımız daha öncede Sağlık Bakanlığımızın da onay verdiği bu arazide yapılması yakışır. Gerekli incelemeler yapılınca neden bu kadar ısrarlı olduğumuzda gayet iyi anlaşılacaktır.

Ulaşım rahat

Bizler bu araziyi Mühendis arkadaşlarımız tarafından da inceledik. Arazide hiçbir yapı mevcut değil ve havası, güneşi, doğası gayet güzel, Ulaşım noktasında hem çevre yolu, hem de şehir merkezine yakınlığı hem tüneller ile jer noktadan hiçbir ulaşım problemi de bulunmuyor. Ayrıca şehrimizin, iç kısıma doğru genişlemesi açısından da bir fırsat, maliyet açısından da ele aldığımız proje, çok çok uygun, Rize’mizin geleceğini yarınlarını düşünüyor

isek en doğrusu budur, bırakın bu deniz dibine ve müteahhit cebine para dolgusu yapmayı, buradaki arazi bir defa kat ve kat daha uygun maliyete gelir, hem para kamulaştırma yapılarak halkımızın cebine ve arazilerinin de değerlenmesine sebep olur.

Diğer bir alternatif yer olan Şehir Hastanemiz için düşündüğümüz Salarha Vadisinde Dörtyol ile Fen Lisesi arasında ki arazi, iki yeri kıyasladığımızda ve projenin bir hastane olması dolayısıyla, DÜZKÖY ORTAPAZAR tarafı bunun için daha uygun olduğu gözükmektedir. Salarha vadimizde ki yerde başka bir proje hayat bulabilir.

Bağımsızlar Hareketi olarak bizler daima en doğrudan yana, çözüm odaklı ve halkımıza sevdalı gönüllülerimiz ile toplumun tamamını kucaklayan onlara değer veren ve dinleyen siyaset üstü bir anlayış ile hizmet yapmaya çalışıyoruz. İnşallah bu çalışmamızda Rize’miz için hayırlara vesile olur’ denildi.

Bakan açıklaması 1000 yataklı

Daha önce 800 yataklı ve İslampaşa mahallesinde deniz dolgusu yapılarak 200 dönümlük alanda yapılacağı belirtilen Hastane için son açıklamayı Rize Milletvekili Muhammed Avcı hastanenin Gündoğdu’da deniz doldurularak yapılacağını açıklamıştı. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan Ankara’da yapılan açıklamada ise önce 800 denilen yatak sayısı 1000 olarak açıklandı.

İlk yorumu siz yazın