Aylık En Yüksek Reel Getiri Amerikan Doları’nda Oldu

Adana (CUHA) – TÜİK Adana Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Finansal Yatırım Araçlarının Reel Getiri Oranları, Mart ayı sonuçları değerlendirildi. Finansal yatırım araçları aylık olarak değerlendirildiğinde en yüksek getirinin %2,53 oranı ile Amerikan Doları’nda gerçekleştiği bildirildi. Aylık değerlendirmeye Euro %2,16, külçe altın %1,38 ve mevduat faizi (brüt) %0,37 oranında yatırımcısına kazandırırken; DİBS %2,95 ve BIST..

Tarih : Okunma : 17 Defa Okundu... Yorum Yap

Adana (CUHA) – TÜİK Adana Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Finansal Yatırım Araçlarının Reel Getiri Oranları, Mart ayı sonuçları değerlendirildi. Finansal yatırım araçları aylık olarak değerlendirildiğinde
en yüksek getirinin %2,53 oranı ile Amerikan Doları’nda gerçekleştiği bildirildi.

Aylık değerlendirmeye Euro %2,16, külçe altın %1,38 ve mevduat faizi (brüt) %0,37 oranında yatırımcısına kazandırırken; DİBS %2,95 ve BIST 100 endeksi %2,98 oranında yatırımcısına kaybettirdi.

Üç aylık değerlendirmede yatırımcısına en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı %7,45 ile BIST 100 endeksi olurken, %0,22 oranıyla Euro'nun ise yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı olduğu belirtildi.
Altı aylık değerlendirmeye göre ise DİBS %18,48 oranında yatırımcısına en yüksek kazancı sağladı.
Aynı dönemde Euro'nun %18,98 oranında yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı olduğu
bildirildi.

Yıllık değerlendirmede en yüksek reel getiri Amerikan Doları’nda gerçekleşti TÜİK Adana Bölge Müdürlüğü, açıklamada yıllık değerlendirmede de bulundu. Amerikan Doları %17,25 oranında yatırımcısına en fazla reel getiriyi sağladığı. Diğer taraftan, BIST 100 endeksi %27,74 oranında yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı olduğu belirtildi.

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş