AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI ETKİNLİKLERİ RİZE’DE BAŞLADI

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI ETKİNLİKLERİ RİZE’DE BAŞLADI Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında tüm dünyada ve yurtta olduğu gibi Rize’de de organize edilen etkinlikler başladı. Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, ziyaret ettiği etkinlik alanında esnafla ve gençlerle sohbet etti. 2002 yılından bu yana her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında şehir motorize trafiğinin kısıtlanması, sürdürülebilir hareketlilik türlerinin kullanımının teşviki..

Tarih : Okunma : 72 Defa Okundu... Yorum Yap

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI ETKİNLİKLERİ RİZE’DE BAŞLADI

Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında tüm dünyada ve yurtta olduğu gibi Rize’de de organize edilen etkinlikler başladı.

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, ziyaret ettiği etkinlik alanında esnafla ve gençlerle sohbet etti.

2002 yılından bu yana her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında şehir motorize trafiğinin kısıtlanması, sürdürülebilir hareketlilik türlerinin kullanımının teşviki ve ulaşımda kişilerin yaygın tercihlerinin çevresel etkilerine ilişkin farkındalık yaratmak amacıyla kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası’nın 2.’si Rize’de başladı.

Bu yıl Rize’de Car Free Day (otomobilsiz gün) kapsamında 16- 22 Eylül tarihleri arasında Cumhuriyet Caddesini Menderes Bulvarına bağlayan Yalı Caddesi’nde bir hafta süresince çeşitli etkinlikler, stantlar ve yöresel değerler sergileniyor.

Rize Belediyesi ve Rize Kent Konseyi tarafından bu yıl ikincisi başlatılan etkinlik programı çerçevesinde bu yıl Yalı Caddesinde ki etkinliklerin yanında 19 Eylül Pazartesi günü Tuzcuoğlu Memişağa Parkında başlayan bisiklet turu ve Otomobilsiz Kent Günü programı uygulanacak.

Avrupa Hareketsizlik Haftası kampanyasının amacı toplu taşımanın yürüme ve bisiklete binme ve diğer sürdürülebilir hareketlilik biçimlerinin desteklenmesi olduğu belirtildi.

İlk yorumu siz yazın