ANZER YAYLASI KUR’AN SESLERİYLE ŞENLENDİ

ANZER YAYLASI KUR’AN SESLERİYLE ŞENLENDİ Dünyanın en iyi balının üretildiği Anzer ismiyle tanınan, Rize’nin İkizdere ilçesinin 35 km güney batısında kalan, Yukarı Anzer Ballıköy ve aşağı Anzer Çiçekliköy olmak üzere iki köyden oluşan yaylada, Rize Müftülüğü tarafından bu yıl 4. gerçekleşen geleneksel Anzer Yaylası’nda ‘Yaylalarımızda Kur’an Ziyafeti’ programı yoğun ilgi gördü. Haber ve Fotoğraflar: Bayram..

Tarih : Okunma : 68 Defa Okundu... Yorum Yap

ANZER YAYLASI KUR’AN SESLERİYLE ŞENLENDİ

Dünyanın en iyi balının üretildiği Anzer ismiyle tanınan, Rize’nin İkizdere ilçesinin 35 km güney batısında kalan, Yukarı Anzer Ballıköy ve aşağı Anzer Çiçekliköy olmak üzere iki köyden oluşan yaylada, Rize Müftülüğü tarafından bu yıl 4. gerçekleşen geleneksel Anzer Yaylası’nda ‘Yaylalarımızda Kur’an Ziyafeti’ programı yoğun ilgi gördü.

Haber ve Fotoğraflar: Bayram Ali Kavalcı

Anzer Yaylası Ballıköy’de düzenlenen Kur’an ziyafetine bu yılda İkizdere Ballıköy Muhtarlığı ev sahipliği yaptı. Rize Müftülüğü ve İkizdere Müftülüğü tarafından düzenlenen programa, İkizdere Kaymakamı Tarık Buğra Seyhan, Rize İl Müftü Vekili Naci Çakmakçı, Rize İl Müftü Yardımcısı Abdullah Köseoğlu, Kalkandere Müftüsü İkizdere Müftü Vekili Serkan Yalçın, Ak Parti İkizdere İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Aksu, Anzer Ballıköy Muhtarı Remzi Güzel ve Muhtarlık İhtiyar heyeti, çok sayıda din görevlisi, yayla sakinleri ve kalabalık bir davetli topluluğundan oluşan yüzlerce kişi katıldı.

Rize İl Müftü Vekili Naci Çakmakçı, “4 yıldır yaylalarda Kur’an ziyafeti programları gerçekleştirdiklerini belirterek “Bölgemizde ve Türkiye genelinde tanınmış olan onlarca yaylamızda her yıl düzenlemiş olduğumuz, “Yaylalarımızda Kur’an ziyafeti” programlarımız halkımız tarafından oldukça ilgi görmektedir. Bundan sonrada yaylalarımızı bu programlarımızla şenlendirmeye devam edeceğiz. Kur’an’ı anlamalı, yaşamalı ve Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın hayatını örnek alarak tatbik etmeliyiz” dedi.

Anzer Ballıköy Muhtarı Remzi Güzel, “Bu yılda köyümüzde geleneksel olarak Rize il Müftülüğümüz öncülüğünde gerçekleşen Kur’an ziyafetine köyümüz ve civar köylerimizden halkımız yoğun katılım göstermiştir. Sayın İkizdere Kaymakamımıza, Rize İl Müftülüğümüze, Rize’miz ve İkizdere İlçemizde bulunan çeşitli kurum ve kuruluşların idarecilerine, Rize basınımıza bu manevi programımıza katılımların ve katkılarından dolayı Anzer Muhtarı ve yönetimi ve de Anzer halkı olarak dualarımızla teşekkürlerimizi sunuyorum.” dedi.

Kur’an ziyafetine, Rize İl Müftülüğü Din görevlileri tarafından okunan Kur’an-ı Kerim, ilahi ve kasideler, katılımcılar tarafından ilgiyle dinlendi. Ülkenin birliği, bütünlüğü, şehitler ve tüm geçmişler için, Rize İl Müftü Yardımcısı Abdullah Köseoğlu tarafından dua edildi. Program sonunda, Yaylalarda Kur’an ziyafeti programına katılan yüzlerce kişiye, Anzer Ballıköy Muhtarlığı tarafından yöresel yemek ikramında bulunuldu. Anzer Ballıköy Muhtarı Remzi Güzel ve Anzer Bal Kooperatifi eski Başkanı Şükrü Çatır tarafından İkizdere Kaymakamı Tarık Buğra Seyhan’a Anzer balı hediye edildi. B.A.

İlk yorumu siz yazın