AMATÖRDEKİ HOCALARDAN NOSTALJİLER

YENİ BİR YAZI DİZİSİYLE SALİH KENAN OSMA ( BİR ZAMANLAR ) Rize’de amatöre gönül verenler ve Amatör futbolun içeresinde bulunan Amatöre gönül verenlerle, yazı dizisiyle başlıyoruz. İkinci yazı dizimizde Salih Kenan Osma Hocamızla söyleşimizi yaptık. Evli üçü kız biri erkek, dört çocuk babası olan Salih Kenan Osma Futbola Çaykur Rizespor alt yapısında başladı. Ardından Çaykur..

Tarih : Okunma : 102 Defa Okundu... Yorum Yap

YENİ BİR YAZI DİZİSİYLE

SALİH KENAN OSMA ( BİR ZAMANLAR )

Rize’de amatöre gönül verenler ve Amatör futbolun içeresinde bulunan Amatöre gönül verenlerle, yazı dizisiyle başlıyoruz.

İkinci yazı dizimizde Salih Kenan Osma Hocamızla söyleşimizi yaptık.

Evli üçü kız biri erkek, dört çocuk babası olan Salih Kenan Osma Futbola Çaykur Rizespor alt yapısında başladı. Ardından Çaykur spor, Bursa 1. Amatör küme 11.Eylül takımında futbol oynadı Askerlik görevinden sonra Selimiye sporda 8 maç oynadıktan sonra takım kümede kaldı. Oradan Köy hizmetleri geçtim diyen Osma: 10 yıl formasını giydiğim köy hizmetlerinden sonra Salarhasporda iki sezon geçirip a rdından Dağ su takımında forma giydiğini belirten Osma Bal liginde mücadele eden Ardeşenspor’da faal futbol hayatını devam ettirmiştir.

Aynı zamanda antrenörlük kurslarına katılan Osma 1999 sezonunda Telekom sporda futbolcu-antrenör olarak futbol oynadığını ardından Rize ASKF futbol karmasıyla 2003 sezonunda 47 takım arasında Türkiye  ‘’namağlup’’ genç şampiyonu olduğunu beyan etti. O şampiyonada forma terleten birçok oyuncusunun daha sonrasında profesyonel olarak üst düzey futbol oynadığını belirtti.

Futboldan kopamayan Kenan Hoca daha sonra Rize Belediye spor, Arhavi spor, Çayeli spor ve antrenörlük kariyerine başladığı Telekom sporda hocalığına devam etti. Kalecik sporda 46 yaşında hem futbolculuk hem de antrenörlük yaptı. Derepazarı spor, Hamzabeysporda futbolculuk kariyerine amatör olarak devam etti. Futboldan asla kopamadığını beyan eden Osma şu an düzenlenen Veteran Futbol turnuvalarında Rize Yeşil çay spor forması altında yeşil sahalarda pasını atmaktadır.

 

Kenan Osma şu anda Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Derepazarı İlçe Futbol stadyumunda görev yapmaktadır. Ayrıca Çay TV’de Togay Muratoğlu ile beraber yorumcu olarak ekranlara çıkmaktadır.

NECATİ DİLİ

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş