AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Güneysu ilçesinde devam eden yatırımları yerinde inceledi.

  Karal’a, ziyaretlerinde Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan, AK Parti Güneysu İlçe Başkanı Mehmet Akif Karslı, AK Parti Rize İl Başkan Yardımcıları Himmet İstif ve Ali Avcılar, İl Yönetim Kurulu Üyeleri Şaban Turgut, Alparslan Mamati ve partililer eşlik etti. Karal, ilk olarak kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında binaların dış cephelerinin yöresel mimariye uygun hale getirilmesi noktasında..

Tarih : Okunma : 22 Defa Okundu... Yorum Yap

 

Karal’a, ziyaretlerinde Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan, AK Parti Güneysu İlçe Başkanı Mehmet Akif Karslı, AK Parti Rize İl Başkan Yardımcıları Himmet İstif ve Ali Avcılar, İl Yönetim Kurulu Üyeleri Şaban Turgut, Alparslan Mamati ve partililer eşlik etti.

Karal, ilk olarak kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında binaların dış cephelerinin yöresel mimariye uygun hale getirilmesi noktasında yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Sabah kahvaltısında basın mensuplarıyla bir araya gelen AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal açıklamalarda bulundu. Karal’ın açıklamasından önce Güneysu Belediye Başkanı Halin Turan konuşmasında “Gerekli kaynağın bakanlık tarafından onaylanması noktasında projenin hayata geçmesinde büyük emeği olan Milletvekilimiz Sayın Hasan Karal’a çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Rize’nin birkaç ilçesinde bu çalışmaların yürütüldüğünü belirten AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal “İyidere, Çamlıhemşin ve Güneysu ilçelerimizde topyekûn çalışmalarımız devam ediyor. Bu 3 ilçenin toplam yatırım miktarı yaklaşık 20 Milyon TL’dir. Çamlıhemşin ilçemizde çalışmalar tamamlandı. İyidere ve Güneysu’daki çalışmalar 2018 yılı içerisinde tamamlanacak. Fındıklı ve Derepazarı’nda ise kısmi çalışmalar devam ediyor.” Dedi.

Oluşturmak istedikleri yerel mimariye ilk olarak Hemşin ilçesinden başlamak istediklerini; ancak buna ilçedeki bazı kesimlerin engel olduğunu belirten Karal “Hemşin maalesef bu konuda geri kaldı. Hemşin’in kaderiyle oynayan birkaç kişi var. Bunlar Hemşin’deki tarihi güzellikleri çıkarmama adına olayı devamlı yargıya taşıyorlar. Yoksa Hemşin ilçemiz çoktan kentsel dönüşüm çalışmalarını tamamlamış olacaktı. Hemşin’de hala adım atmış değiliz. Oranın bütün vebali ve sorumluluğu bu işleri karıştıran birkaç kişinin üzerinedir.” İfadelerini kullandı.

Doğu Karadeniz bölgesinde geçmişten kalan bir mimari anlayış olduğunu söyleyen AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal “Taş yapı ve aralarında ahşap dolgu derz kısmı olmak üzere formulize edilerek günümüz mimarisine uyarlanmış şekliyle çalışmalar yapılıyor. Güneysu ilçemiz güzel bir görünüme kavuştu. İnşallah bu yıl bitmeden bu çalışmalar bitecek” diye konuştu.

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal daha sonra Güneysu Gençlik Merkezi, Güneysu Spor Lisesi, Güneysu Otistik Merkezi inşaat çalışmaları ve Güneysu Öğretmenevi restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

 

 

 

 

 

 

İlk yorumu siz yazın