AİLELER VE OKUL GÜVENLİĞİ

Aieler ile okul yöneticileri ve öğretmenlerin etkin işbirliği yaparak bilgi alışverişinde bulunmaları, öğrencilerin gelişimini takip ederek sorun alanlarını tespit etmeleri, gerekli önleyici ve yönlendirici çalışmaların yapılması açısından yararlı olmaktadır. Okullarda ailelere yönelik bilinçlendirici seminer ve toplantıların yapılması, şiddete eğilimi olan çocukların aile tarafından tespit edilmesi ve önlemlerin alınmasında etkilidir. Ailelerin çocuklarının eğitim süreçlerinde başarılarına inanmaları..

Tarih : Okunma : 21 Defa Okundu... Yorum Yap

Aieler ile okul yöneticileri ve öğretmenlerin etkin işbirliği yaparak bilgi alışverişinde bulunmaları, öğrencilerin gelişimini takip ederek sorun alanlarını tespit etmeleri, gerekli önleyici ve yönlendirici çalışmaların yapılması açısından yararlı olmaktadır.

Okullarda ailelere yönelik bilinçlendirici seminer ve toplantıların yapılması, şiddete eğilimi olan çocukların aile tarafından tespit edilmesi ve önlemlerin alınmasında etkilidir.

Ailelerin çocuklarının eğitim süreçlerinde başarılarına inanmaları ve onlara karşı olumlu beklentiler geliştirmelerinde, güvenli okul iklimi ve yaklaşımının önemi büyüktür.

Güvenli okulda öğrencilerin ve ailelerin öncelikli olarak psikolojik açıdan kendilerini güvende hissetmeleri, güvenlik algısının oluşumuna olumlu yönde katkı sağlayacaktır.

Çocuklarımızın geleceğe dair hayallerinin üstüne, bir damla sevgi ve umudu serpiştirerek, dünyamızı sorunlardan arınmış, barış ve özgürlükler dünyasına dönüştürebiliriz.

Çocuklarımız hak ve özgürlüklerinin korunduğu, suç ve şiddetten zarar görmediği, barışçıl ve mutlu insanların yaşadığı bir dünyanın bırakılması tüm insanlığın ortak sorumluluğudur.

Gelecekte ülkemizin ve dünyanın daha güvenli, daha sevgi ve barış dolu olmasını istiyorsak, çocuklarımızın ve gençlerimzizn sorunlarına devlet ve aileler olarak yeni yasalar çıkartmalı, aileler çocuklarımıza zaman ayırmalı, çocuklarımızın üzerine titremeli ve sorunlarını çözme noktasında daha çok çalışarak, çocuklarımızı sevgiyle ve ilgiyle kucaklamalıyız.

 

Kaynak; sn. Osman Öztürk, “Güvenli Okul Projesi”

 

BAYRAM ALİ KAVALCI

[email protected]

İlk yorumu siz yazın