AHMET SUAT ÖZYAZICI KAYBI

İSMET KÖSOĞLU/Gazeteci Gözü İle AHMET SUAT ÖZYAZICI KAYBI 87 yaşında vefat eden Ahmet Suat Özyazıcı yalnız Trabzon’un değil Türk futbolunun önemli bir adamıydı. Ahmet Suat hoca teknik direktör olarak görev yaptığı dönemlerde Trabzonspor altın çağını yaşadı. Ahmet Suat hocanın dönemi tamamen yerli ve çoğunluğu Trabzon’un çocuklarının birleştiği kaliteli bir dönemdi. Kendisiyle şahsen hiç karşılaşmadım ancak..

Tarih : Okunma : 27 Defa Okundu... Yorum Yap

İSMET KÖSOĞLU/Gazeteci Gözü İle

AHMET SUAT ÖZYAZICI KAYBI

87 yaşında vefat eden Ahmet Suat Özyazıcı yalnız Trabzon’un değil Türk futbolunun önemli bir adamıydı.

Ahmet Suat hoca teknik direktör olarak görev yaptığı dönemlerde Trabzonspor altın çağını yaşadı. Ahmet Suat hocanın dönemi tamamen yerli ve çoğunluğu Trabzon’un çocuklarının birleştiği kaliteli bir dönemdi.

Kendisiyle şahsen hiç karşılaşmadım ancak gazetelerden takip edebilmiştim.

Ahmet Suat Özyazıcı ayrıca Trabzonspor’a kazandırdığı 4 şampiyonluğun yanı sıra 4 kez Cumhurbaşkanlığı Kupası şampiyonluğu, 2 kez Başbakanlık Kupası şampiyonluğu, 3 kez Türkiye Kupası şampiyonluğu ve bir kere düzenlenen Kıbrıs Barış Kupası şampiyonluğu kazandırmıştır.

Şampiyonluğu ilk kez Anadolu’ya taşıyan 4 kez lig kupasını Trabzonspor’a getiren efsane isim Ahmet Suat Özyazıcı 87 yaşında hayata veda etti. Bir süredir alzehmier tedavisi gören büyük futbol adamı ikinci ligden çıkardığı Trabzonspor ile Süper Lig’de 4 kez şampiyonluk yaşamış ve tam 18 kupa kaldırmıştı.

Trabzon’daki futbol kültürünün bağrında yetişen Özyazıcı, Trabzon’daki futbol kulüplerinin Trabzonspor çatısı altında birleşmesiyle bordo mavililerde futbolculuk kariyerine başladı.

Anadolu ihtilalinin mimarıydı

Futbolu bıraktıktan sonra teknik direktörlük kariyerine başlayan Özyazıcı, Trabzonspor’u değişik dönemlerde çalıştırmıştır.

Trabzonspor’un Anadolu İhtilali yaparak, 1975-1980 ve 1983-84 Aralıklarında kazandığı şampiyonlukların mimarı oldu.

975 yılındaki ilk şampiyonluk ile Türk futbol tarihinde bir ilk gerçekleşmiş. İstanbul takımları olan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray dışında ilk kez bir Anadolu takımı şampiyon olmuştur.

Ahmet Suat Özyazıcı’nın bu başarıları, onun Trabzonspor taraftarları arasında “efsanevi” olarak tanımlanmasını sağlamıştır.

Özyazıcı hoca ayrıca Türkiye’nin en çok şampiyonluk gören 2. yerli teknik direktörüdür.

Allah rahmet eylesin, futbol camiasına Trabzonspor ekibine başsağlığı diliyorum.

İlk yorumu siz yazın