9 YILDA 3.100 METRELİK DALLIKAVAK TÜNELİ DELİNEMEDİ

9 YILDA 3.100 METRELİK DALLIKAVAK TÜNELİ DELİNEMEDİ -RİZE-ERZURUM KARAYOLUNUN 3.ÖNEMLİ TÜNELİ DALLIKAVAK’TA AYLARDIR ÇALIŞMA YOK İSMET KÖSOĞLU İKİZDERE-Doğu Karadeniz’i doğu Anadolu ve GAP a bağlayacak en kısa ve güvenli karayolunun 3 önemli Tünelinden en küçüğü olan 3100 metre uzunluğundaki Dallıkavak Tünelinde bir süredir çalışmanın durması tepkilere sebep oldu. Bu Tünelin delinmesine 2012 yılında başlanmıştı. 2640..

Tarih : Okunma : 136 Defa Okundu... Yorum Yap

9 YILDA 3.100 METRELİK DALLIKAVAK TÜNELİ DELİNEMEDİ

-RİZE-ERZURUM KARAYOLUNUN 3.ÖNEMLİ TÜNELİ DALLIKAVAK’TA AYLARDIR ÇALIŞMA YOK

İSMET KÖSOĞLU

İKİZDERE-Doğu Karadeniz’i doğu Anadolu ve GAP a bağlayacak en kısa ve güvenli karayolunun 3 önemli Tünelinden en küçüğü olan 3100 metre uzunluğundaki Dallıkavak Tünelinde bir süredir çalışmanın durması tepkilere sebep oldu. Bu Tünelin delinmesine 2012 yılında başlanmıştı.

2640 metre rakımdan geçen Ovit Tünelinden sonra 2380 metre rakımlı Gölyurt Dağını ekarte edecek 7200 metre uzunluğundaki Kırık Tüneli ve 3.100 metre uzunluğundaki Dallı Kavak projeleri tamamlandığında 259 kilometrelik uzunluk yaklaşık 195 kilometreye inecek ve bugün 4 saatte gidilen Rize-Erzurum arasında 2 saatte ulaşım sağlanmış olacak. Bu kısalma sayesinde hem zamandan hem akaryakıttan tasarruf yapılmış olacak.

Tünelin % 70 ‘i delindi

Dallıkavak Tünelinde %70 delme %50 betonlama çalışmasının bittiği öğrenilirken yüklenici Bayburtlu firmanın işi bitirmemesi yoldan seyahat edenlerin ve yöre halkının tepkisini çekti.

Kırık ve Dallıkavak Tünelleri hakkında bir süre önce Erzurum AKP Milletvekili İbrahim Aydemir Ulaştırma Bakanıyla görüşmeler yapmış, İYİ Parti Erzurum Milletvekili Mehmet Naci Cinisli tünel niye tamamlanmadı diye Ulaştırma Bakanına soru sormuştu.

Erzurum eski İl Genel Meclis Üyesi Tahsin Bayramoğlu’da yaptığı açıklamada ‘Erzurum, Ovit, Kırık ve Dallıkavak tünellerinin tamamlanmasıyla denize sahile ve limana kavuşacak. Bu yol bizi denize ulaştıracak en kısa ve en güvenli karayoludur. Ovit Tüneli hizmete girdi, Kırık Tüneli delinmeye devam ediyor ama Dallı kavak Tünelinde çalışmanın durmasını anlamak zor. Çalışma niye stop etmiş. Rize-Erzurum-GAP yolunun tamamlanması zaman ve yakıt bakımından tasarruf demektir. Dallıkavak ve Kırık bitmeden Ovit bir mana teşkil etmiyor. Doğu’nun ve Güney’in kısa yoldan limana ulaşması için sözünü ettiğimiz bu tünellerin bir an önce bitirilmesi gerekir’dedi.

Dallı kavak Tüneli yolu 4400 metre kısaltıyor

2012 yılında delinmeye başlandığında 2019 yılında hizmete gireceği söylenmesine rağmen tünelde bir süredir delme çalışması durmuş durumda.

Kop Tünelini yapan Baybutlu firmanın Dallıkavak Tünelinde işi durdurması tepkileri beraberinde getirdi. Ulaştırma Bakanlığından yapılan açıklamalara göre Dallı kavak Tüneli 2022 de, Kırık Tüneli ise 2023’e kadar ulaşıma açılacak. Dallıkavak Tüneli tamamlandığında 2349 metre rakımlı dağdaki eski yol geçişini 4.400 metre kısaltmış olacak.

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş