67 köyde 510 üreticiye ait 740 dekar çay bahçesinin zarar gördüğü bildirildi.

Rize’de 510 Çay Üreticisinin 740 Dekar Çay Bahçesi Sel ve Heyelanda Zarar Gördü Rize’de şiddetli yağışlara bağlı olarak meydana gelen sel ve heyelanlar nedeniyle 67 köyde 510 üreticiye ait 740 dekar çay bahçesinin zarar gördüğü bildirildi. Rize İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, kentte şiddetli yağışların neden olduğu sel ve heyelanlar dolayısıyla Rize Merkeze bağlı Muradiye..

Tarih : Okunma : 76 Defa Okundu... Yorum Yap

Rize’de 510 Çay Üreticisinin 740 Dekar Çay Bahçesi Sel ve Heyelanda Zarar Gördü

Rize’de şiddetli yağışlara bağlı olarak meydana gelen sel ve heyelanlar nedeniyle 67 köyde 510 üreticiye ait 740 dekar çay bahçesinin zarar gördüğü bildirildi.

Rize İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, kentte şiddetli yağışların neden olduğu sel ve heyelanlar dolayısıyla Rize Merkeze bağlı Muradiye Beldesi, Çayeli ilçesi ve Büyükköy beldesi ile Güneysu ve Ardeşen ilçesinde ilk tespitlere göre, toplam 67 köyde 510 üreticiye ait 740 dekar çay bahçesinin zarar gördüğünü bildirdi.

İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kentte meydana gelen sel ve heyelan sonucunda oluşan tarımsal zararların tespitinin belirlenebilmesi amacıyla Ardeşen, Çayeli ve Güneysu ilçesinde müdürlükçe 3 hasar tespit ekibinin oluşturulduğu ve oluşturulan ekiplerin sahada çalışmalarına başladığı ifade edilerek, hasar tespit ekiplerinin köy muhtarları ve çiftçilerle yüz yüze görüşerek hasar tespit çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.

Açıklamada, Merkeze bağlı Karasu köyünde yer alan ve kentin alanındaki tek işletmesi olan hastalıktan ari büyükbaş işletmesinde 1 adet büyükbaş hayvanın telef olduğu ve 3 adet ineğin kayıp olduğu kaydedildi. Ayrıca, işletmenin deposunda bulunan 120 ton yem ile 100 ton slaj ve 25 ton otun zayi olduğu belirtilen açıklamada, işletmede büyük maddi hasarın oluştuğu ifade edilerek, merkeze bağlı Çaybaşı köyünde ise 1 adet büyükbaş süt ineğinin telef olduğu ve ahırda bulunan 4 ton ile 2 ton buzağı yeminin zayi olduğuna yer verildi.

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş