60 PERSONEL VE 14 ARAÇLA HİZMET EDİLİYOR

İtfaiye Haftası Kutlama Etkinleri Düzenlendi Rize Belediyesi tarafından itfaiye teşkilatının kuruluşunun 301. Kuruluş yıldönümü Rize Cumhuriyet Meydanı’nda Belediye İtfaiye Ekiplerince düzenlenen tatbikat gösterileriyle kutlandı. Düzenlenen tatbikat gösterisinde tüp gaz yangınlarına, trafik kazalarına, ev yangınlarına ve çatı yangınlarına yapılan müdahaleler canlandırıldı. Akaryakıt yangınları ve kimyasal maddelere müdahaleler tatbik edildi. İtfaiye Müdürü Uğur Minder’in sunumuyla devam eden..

Tarih : Okunma : 13 Defa Okundu... Yorum Yap

İtfaiye Haftası Kutlama Etkinleri Düzenlendi

Rize Belediyesi tarafından itfaiye teşkilatının kuruluşunun 301. Kuruluş yıldönümü Rize Cumhuriyet Meydanı’nda Belediye İtfaiye Ekiplerince düzenlenen tatbikat gösterileriyle kutlandı.

Düzenlenen tatbikat gösterisinde tüp gaz yangınlarına, trafik kazalarına, ev yangınlarına ve çatı yangınlarına yapılan müdahaleler canlandırıldı. Akaryakıt yangınları ve kimyasal maddelere müdahaleler tatbik edildi.

İtfaiye Müdürü Uğur Minder’in sunumuyla devam eden tatbikat gösterilerinde, Rize Belediyesinin bünyesine katmış olduğu merdiveni 42 metre yüksekliğe ulaşabilen itfaiye aracı da sembolik olarak çatıda oluşan yangına müdahale etti ve yaralı sedyeyle başarılı bir şekilde kurtarıldı.

Programda gönüllü minik itfaiyeciler oluşturulan alanda itfaiye erlerinin gözetiminde su sıkma gösterisi yaptılar.

Tatbikat gösterilerinin ardından alanda kurulan itfaiye gereçlerinin tanıtım standı gezildi. İtfaiye Müdürü Uğur Minder tarafından protokol üyelerine ve vatandaşlara araçlar ile ilgili bilgilendirme sunumu yapıldı.

60 PERSONEL VE 14 ARAÇLA HİZMET EDİLİYOR

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap törende yapmış olduğu konuşmada, “Rize İtfaiyesi, yapılan araştırmalarla birlikte net olmayan ancak Cumhuriyet Türkiye’sinde kurulan ilk İtfaiyelerden biri olduğu kayıtlar arasındadır. İtfaiyemiz 60 personel 14 araç filosuyla sorumluluklarının bilincinde, İtfaiyeci kimliğine yakışır şekilde fedakarca çalışmaya ve şehrimize hizmet etmeye devam etmektedir” dedi.

42 METRELİK İTFAİYE ARACINA SAHİP 3 İLDEN BİR TANESİ RİZE

Başkan Kasap, “Rize Belediyesi olarak personel standardını yükseltmenin yanı sıra araç filosunda da İtfaiye Müdürlüğü bünyesine Alman yapımı son teknoloji şartlarına sahip olan İtfaiye aracı Türkiye’de 3’üncü olarak Rize Belediyesi bünyesine kazandırılmıştır. Teknik özellikleriyle Rize’ye önemli derecede hizmet kazandıracak olan sözkonusu İtfaiye aracındaki yangına müdahale merdiveni 42 metre yüksekliğe 1 dakika gibi kısa bir sürede yükselebilmektedir. İleride araç filomuz daha da çoğaltılacaktır” diye konuştu.

İtfaiye erlerinin zor görevlerde bulunduğunu belirten Başkan Kasap, “Kentimizdeki gerek Yangın gerek kurtarma operasyonu ve gerekse doğal afetlerde canlarını riske atarak çalışmalarını yürüten, İtfaiye teşkilatımızı Bu duygu ve düşüncelerle kutluyor. Görevleri başında hayatlarını kaybeden İtfaiye şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” şeklinde konuştu.

Törene Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Semih Coşkun, Vali Yardımcıları Turan Yılmaz ve Mehmet Kurt, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.IMG_4662   IMG_4464   IMG_4307   IMG_4295

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş