-45 YIL ÖNCESİNİN RİZESPOR’U

-45 YIL ÖNCESİNİN RİZESPOR’U – YEŞİL-MAVİLİLERİN BU KADROSUNDAN 6 İSİM VEFAT ETTİ. Rize Gazeteciler Derneği Başkanı Faik Bakoğlu’nun arşivinden 2017-18 futbol dönemi deplasmanlı Spor Toto 1.liginde lider bulunan ÇaykurRizespor un Rizespor simiyle 3.ligde mücadele verdiği tarihi ve efsane kadrosunu bugün sütunlarımıza sizler için taşıyoruz. O günkü ismi Şehir Stadyumu olan eski ATATÜRK Stadında bu fotoğraf..

Tarih : Okunma : 23 Defa Okundu... Yorum Yap

-45 YIL ÖNCESİNİN RİZESPOR’U

– YEŞİL-MAVİLİLERİN BU KADROSUNDAN 6 İSİM VEFAT ETTİ.

Rize Gazeteciler Derneği Başkanı Faik Bakoğlu’nun arşivinden

2017-18 futbol dönemi deplasmanlı Spor Toto 1.liginde lider bulunan ÇaykurRizespor un Rizespor simiyle 3.ligde mücadele verdiği tarihi ve efsane kadrosunu bugün sütunlarımıza sizler için taşıyoruz.

O günkü ismi Şehir Stadyumu olan eski ATATÜRK Stadında bu fotoğraf Rize Gazeteciler Derneği Başkanı Faik Bakoğlu tarafından 30 Eylül 1973 tarihinde çekildi.

Tam 45 yıl önce siyah-beyaz olarak çekilen bu karedeki 6 futbolcunun aramızdan ebediyen ayrıldığını üzüntüyle belirtmek isterim.

O dönemki Rize Şehir Stadyumunun açık, zemininin de toprak ve balçıklı olduğu görülüyor.

Yeşil-Mavililerin 45 yıl öncesinin efsane kadrosunu oluşturan isimler. Soldan sağa Miraç Yeniay Ardeşenli Gol Kralı 3 yıl önce rahmetli oldu. Sol bek Erkan Birol yıllar önce rahmetli oldu.

İsmail Karalı, Bay gol Rifo unvanlı orta alan elemanı, İsmail şimdi Eskişehir’de emekliliğini yaşıyor bir dönem İşçi Partinin Eskişehir İl Başkanlığını yaptı.

Cengiz Sarıoğlu, Çorum spordan geldi ve orta alanda yıllarca mücadele etti. Halen Muğla-Bodrumda halı saha işletmeciliği yapıyor.

Kaleci İlhan, komşu Trabzonspor’dan kiralık geldi. Sonra Beykoz’a transfer oldu. Rahmetli olmuştur.

Solaçık Musa Can, halen Bursa da Öğretmenlik yapıyor. Rize’nin Yağlıtaş Mahallesinden olan Musa Can Amatör ve Genç Milli Takımlar formasını giyen isimdir.

Metin-Mustafa Kaptanda santrafor oynuyordu. Kalegülbaharspordan Rizespor’a gelmişti. Rizespor’dan İzmir Karşıyaka’ya gitmişti. Aslen Çamlıhemşinli ve öğretmenlikten emekli olan Metin kaptan ailece Trabzon’da yaşıyor.

Sağbek Tamer, Trabzon Sebat spordan geldi. Daha sonra Karabük spora gitti. Kalp krizi sonucu vefat ederek aramızdan ayrılmıştır.

Orta saha elemanı Cesarettin Alptekin’de 3 yıl önce rahmetlik oldu. Aslen Ardeşenli olan Cesarettin Alptekin Rize Esnaf spordan Rizespor’a gelmişti. Daha sonra başta Rizespor ve birçok takımda Teknik Direktörlük yapan Cesarettin Alptekin yeşil mavilileri 84-85 de şampiyon yaparak şu anki süper lige çıkarmıştı.

Hürrem Bostan geri dörtlü elemanı. Trabzon Sebat spordan Rizespor’a gelmişt. Halen memleketi Trabzonda yaşıyor.

Yeşil Mavililerin ilk maskotu olan Ömerigo-Ömer Faruk Bakoğlu- ve takım kaptanı Erbil Sümer 3 yıl önce rahmetli oldu. Aslen Trabzonlu olan kaptanımız Rize yede enişte olmuştu.”

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş