19 MAYIS TARİHİ RİZESPOR BAYRAMI OLARAK İLAN EDİLMELİDİR

19 MAYIS TARİHİ RİZESPOR BAYRAMI OLARAK İLAN EDİLMELİDİR Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, her yıl 19 Mayıs tarihinde kutlanan resmî bayramıdır. 19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Atatürk Bandırma Vapuru ile Samsun’a çıkmıştır ve bugün İtilaf Devletleri’nin işgaline karşı Kurtuluş Savaşı’nın başladığı gün kabul edilir. Bugünün Rizeliler için ayrı bir önemi vardır. İlimizin güzide spor..

Tarih : Okunma : 65 Defa Okundu... Yorum Yap
19 MAYIS TARİHİ RİZESPOR BAYRAMI OLARAK İLAN EDİLMELİDİR
Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, her yıl 19 Mayıs tarihinde kutlanan resmî bayramıdır. 19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Atatürk Bandırma Vapuru ile Samsun’a çıkmıştır ve bugün İtilaf Devletleri’nin işgaline karşı Kurtuluş Savaşı’nın başladığı gün kabul edilir. Bugünün Rizeliler için ayrı bir önemi vardır. İlimizin güzide spor kulübü Rizespor, kurucusu Muharrem Kürkçü’nün önerisiyle bu anlamlı günün 34. Yıldönümünde 19 Mayıs 1953 tarihinde kurulmuştur. Bu anlamlı gün Rizespor Kulübü’nün alacağı tarihi ve anlamlı kararla Rize Spor Bayramı veya Rize Spor Günü olarak ilan edilmeli ve kutlanmalıdır. 1973-77 Yılları arasında Rize Belediye Başkanlığı da yapan Rizespor Eski Yöneticisi Merhum İsmail Ömeroğlu’nun Rize Beden Terbiyesi Başkanlığı yaptığı yıllarda her yıl Rize Spor Bayramı adı altında bir etkinlik düzenleniyordu.

RİZESPOR BAYRAMI VEYA GÜNÜNDE NELER YAPILABİLİR.
*Eski yöneticiler, Eski Teknik Direktörler, Eski Futbolcular ve Rizespor’un evvel zamanında emeği geçen insanlar Rize şehrine davet edilebilir.
*Vefat edenler için anma etkinliği düzenlenebilir.
*Recep Tayyip Üniversitesi Rizespor işbirliğiyle “ Sosyal ve Ekonomik Yönleriyle Rizespor” konulu ciddi bir çalışma yapılabilir ve sorunları araştırılarak çözüm yollarını ortaya koyulabilir. Ortaya atılan sorunlar ve çözüm yolları bir kitap haline getirilebilir. Bu tarz bir çalışma Rize içinde pek tabii faydalı olur. Üniversiteler bulundukları illerde sosyal ve sportif alanlarda da çalışma yaparlar. Bu bağlamda Recep Tayyip Üniversitesi bir görev üslenebilir. Bunun bir örneği Eski Bakan Faruk Nafız Özak öncülüğünde KTÜ tarafından Trabzonspor için yapılmıştır.
*Rizespor’un bir panel düzenlenebilir. Rizespor’u yönetenler, eski başkanlar eski yöneticiler taraftar temsilcileri tarafından Rizespor Tarihini, Bu günkü durumu ve Alt yapıda yapılması gereken adımlar konuşulabilir.
* Rizespor Tarihi Üzerine Fotoğraf Sergileri açılabilir.

Rizespor’un ligdeki konumu gibi olmasa olmaz Rize Spor Tarihi ve Altyapı da atılım iki önemli gündemi hep vardır. Bu bağlamda Anzerli Kemal (Özkan), Hamit Oral ve Muharrem Kürkçü anlayışında yöneticilik ruhundan sık sık bahseden Rizespor Onursal Başkanı Hasan Kemal Yardımcı Alt yapı hamlesi şampiyonluktan ligde kalmaktan önemlidir diyor…

“19 Mayıs 1953 tarihini Rizespor Kulübü’nün alacağı tarihi ve anlamlı kararla Rize Spor Bayramı veya Rize Spor Günü olarak ilan edilmeli ve kutlanmalıdır” düşüncesine desteğinizi bekler, saygılar sunarım

Fatih Sultan KAR / İST.

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş