15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE CUMHURİYET MEYDANI, İLK MİTİNG İÇİN HAZIR

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE CUMHURİYET MEYDANI, İLK MİTİNG İÇİN HAZIR Rize Belediyesi büyüyen ve gelişen Rize’nin ihtiyaçlarını karşılamak üzere başlayan, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı çalışmalarında sona gelindi. Çalışmaları tamamlanan Meydan 2 Mart’ta düzenlenecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk mitingi ile açılacak. “Meydanlar, şehirlerin kalbidir.” 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydan projesi de..

Tarih : Okunma : 44 Defa Okundu... Yorum Yap

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE CUMHURİYET MEYDANI, İLK MİTİNG İÇİN HAZIR Rize Belediyesi büyüyen ve gelişen Rize’nin ihtiyaçlarını karşılamak üzere başlayan, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı çalışmalarında sona gelindi. Çalışmaları tamamlanan Meydan 2 Mart’ta düzenlenecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk mitingi ile açılacak. “Meydanlar, şehirlerin kalbidir.” 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydan projesi de Rize’mizin yeni imajını yansıtacak.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın “10 Numara Projeler’i arasında yer alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile ilk olarak; Meydan da bulunan Emniyet müdürlüğü ek binası yıkımı gerçekleştirilmişti. Proje de ana unsuru teşkil eden eski adliye binasının mülkiyetinin, hazine ile trampa işlemi yapılarak Adliye eski binasının Tapusu Belediyeye teslim edilmiş, tamamlanan ruhsatlandırma çalışmaları Bursa Büyükşehir Belediyesi ne gönderilerek, ihale süreci başlatılmıştı. Birinci etap çalışmaları sürecinde Proje içerisinde yer alan ve “Ses Sineması” olarak bilinen binanın Bakanlar Kurulu Kararıyla acele kamulaştırılması tamamlanarak yıkım işlemi gerçekleştirildi.

Rize şehir merkezine estetik bir görüntü kavuşturup yer altı otoparkıyla birlikte trafikte rahatlama sağlayacak proje de 2. Etap çalışmaları fore kazık, ankraj, kazı, mekanik, elektrik tesisat, Anıt montaj çalışmaları yapıldı. Ticaret fonksiyonlu binanın 2 kat (9.5 m) olan yüksekliği tek kat, 4.5 metre olacak şekilde yeniden düzenlendi. 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydan projesi merdivenli üç çıkış noktasına sahip. İçerisinde iki katlı 608 araçlık kapalı otopark, Asansör ve üst kısmında Bebek bakım odası lavabolar ve sosyal donatı alanları barındırıyor. Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, “2 Mart Rize’nin kurtuluş gününde yapımı tamamlanan 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk mitingi ile açılacak. Rize için çok önemli birgün Rize ve Rizelilerin buluşma noktası olacak meydanımızın açılışını gerçekleştirirken aynı zamanda kurtuluş coşkusunu Cumhurbaşkanımız ve hemşehrilerimizle birlikte yaşayacağız. Tüm hemşehrilerimizi 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanımız da düzenleyeceğimiz ilk miting e davet ediyorum” dedi.

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş