14 MAYIS SEÇİMİ ÜZERİNE

İSMET KÖSOĞLU/Gazeteci Gözü İle 14 MAYIS SEÇİMİ ÜZERİNE 14 Mayısta huzurlu bir seçim geçirdik. Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçim için ülke genelinde 64 milyon seçmen sandığa giderek oy kullanıldı. Seçime katılımın % 90 olduğu açıklandı. Yapılan seçimde biri az biri çok sandalye kazanır, seçimin ruhu budur, demokratik idare budur. seçmenin kararı en doğru karardır. Seçmen daha..

Tarih : Okunma : 10 Defa Okundu... Yorum Yap

İSMET KÖSOĞLU/Gazeteci Gözü İle

14 MAYIS SEÇİMİ ÜZERİNE

14 Mayısta huzurlu bir seçim geçirdik.

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçim için ülke genelinde 64 milyon seçmen sandığa giderek oy kullanıldı. Seçime katılımın % 90 olduğu açıklandı.

Yapılan seçimde biri az biri çok sandalye kazanır, seçimin ruhu budur, demokratik idare budur. seçmenin kararı en doğru karardır. Seçmen daha önce seçtiği siyasetçiyi hizmetinden dolayı beğenmiyorsa değiştirme şansını 5 yılda bir bulur.

Rize’de nasıl olsa ceketimi asarım kazanır devri kapanmıştır! Rize’de yapılan seçim hakkında yazan arkadaşlardan notları köşeme taşıdım.

Seçim hakkında Osman Köseoğlu son yazısında şunları yazdı’ ’Rize sadece bir milletvekili kaybetmedi! Rize vekillikten ziyade çok şey kaybetti. Hafızamızı bir yoklarsak, 2019 yılında Rize’de yaşanılan yerel hezimetin sonuçları dikkate alınmış olsaydı, bugün bu siyasi tablo ortaya çıkmayacaktı. 2019 yerel seçimlerinde AKP Rize’de %65 oy almasına rağmen, Fındıklı, Çayeli, Derepazarı ve İkizdere ilçelerini kaybetmişti.

Ardından Rize Merkez’de Parti içi iç hesaplaşmalar meydana geldi ve kamuoyu bunu ibretle izledi. Önceki dönem AK Parti İl Başkanı İshak Alim ve aynı bölgeden İl Genel Meclis başkanı İbrahim Türüt’ün iç hesaplaşmaları, AK Parti’ye pahalıya patladı. AK Parti Türkiye genelinde 26 il Başkanını vekil adayı olarak gösterirken, Rize’de de İl Başkanı İshak Alim aday gösterilirdi. Önceki dönem il teşkilatının halktan uzak, halktan kopuk olması nedeniyle vatandaşlar dan gelen tepkiler sebebiyle tasfiye edilmişti. Rize’de adaylar açıklandığında, hem Cumhur ittifakı tabanında, hem millet ittifakı tabanında Rize’de adeta bir deprem yaşandı. Bugün yaşanan bu siyasi tablo bunun bir göstergesidir. Kimse milletin özgür idaresine ipotek koyamaz!

Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize’de %73 oy oranıyla Türkiye 3. olmasına rağmen, Genel seçimde büyük bir hezimet yaşayarak %53‘te kalması büyük bir siyasi mesajdır!

Peki, bu yüzde 20 Oy nereye kime gitti?

Rize’de Seçimin en büyük galibi, ilk kez seçime katılan Yeniden Refah partisidir. Aldığı 12. 037 oy ile yüzde 5,08 oy oranı ile bütün siyasi otoriteleri şaşırtmıştır.

 

 

Rize’de AK Parti’nin 3 adayının bir analizini yaparsak, 2 yıl önce Rize’den bir daha aday olmayacağım diyerek Rize defterini kapatan Muhammed Avcı’nın tekrar 1. sırada aday gösterilmesi,

Ardeşen‘den hukukçu Avukat Harun Mertoğlu’nun yanlış tercihle 2. sıraya yerleştirilmesi bu sonucu doğurmuştur. Cumhur İttifakı arasında bir iç hesaplaşma olmayıp, MHP’den bir Vekil aday gösterilmiş olsaydı, bu tablo asla yaşanmazdı.’’

AKP cephesinden henüz bir açıklama yapılmadı.80 Sonrası ilk kez Milletvekili kazanan CHP eski İl Başkanı Saltuk Deniz yaptığı açıklamada’’ Artık Rize’de siyasette yeni bir sayfa açılmıştır. Bundan sonraki işimiz yerel seçimleri kazanmak ve Milletvekili sayımızı artırmaktır. Bunu da her zaman olduğu gibi gene hep birlikte ele ele başaracağız.

Teşekkürler RİZE. Teşekkürler Millet İttifakını oluşturan partilerimiz. Teşekkürler TAHSİN OCAKLI, Teşekkürler Köksal TOPTAN. Teşekkürler Muhammet YILDIZ. Şimdi sıra Türkiye’yi kazanmakta. Onu da kazanıyoruz. Kimse merak etmesin” dedi

İlk yorumu siz yazın