10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ

İSMET KÖSOĞLU/Gazeteci Gözü İle 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ Yurdumuzda 1961 yılında yapılan bazı düzenlemeler sonrası 10 Ocak günü Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlanıyor. Yakın zamana kadar Yasama, Yargı ve Yürütmeden sonra dördüncü kuvvet nedir diye sorulduğunda hep BASIN adı söylenirdi. Kamuoyunu doğru haber alması konusunda bilgilendiren Gazetecilerin çok önemli bir görev yaptığı inancındayım. Gazetecilerin..

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ
Tarih : Okunma : 14 Defa Okundu... Yorum Yap

İSMET KÖSOĞLU/Gazeteci Gözü İle

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ

Yurdumuzda 1961 yılında yapılan bazı düzenlemeler sonrası 10 Ocak günü Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlanıyor.

Yakın zamana kadar Yasama, Yargı ve Yürütmeden sonra dördüncü kuvvet nedir diye sorulduğunda hep BASIN adı söylenirdi.

Kamuoyunu doğru haber alması konusunda bilgilendiren Gazetecilerin çok önemli bir görev yaptığı inancındayım.

Gazetecilerin 10 Ocak gününde hatırlanması meslektaşlarımız için önemli, deyim yerindeyse yılda bir kez adam yerine konuluyorlar.

Mesai mevhumu bilmeyen Gazeteci 24 saat görev başındaki asker, polis veya diğer kamu görevlileri kadar kutsal bir çalışma yaptığının bilinmesini istiyorum.

Gazetecilik mesleği gereği gibi yapıldığında çok değerlidir.

Yazan kimse, kimsenin kalemi olmamalı.

Habere giden muhabir gördüklerini haberinde kullanmalı, yazan kimse yöresinin menfaatlerini düşünerek satırlarını döşemelidir.

Bütün ekonomik zorluklara rağmen günümüzde sizlere haber, bilgi, fikir taşıyan basının olmadığı bir dünya düşünemiyorum Her sabah taze ve doğru haberleri hazırlayarak önünüze süren bu sektörde maddi sıkıntılar çeken çok fedakâr insanlar var.

Gazeteci Devlet memuru değil fakat 24 saat görev başındadır. Gazeteciler gerçekten canla başla çalışır. Haber peşinde koşarken ailesini dostlarını ihmal ettiği çok olur.

Günümüz çalışma şartları dünü de bildiğim için teknik ve araç gereç bakımından çok farklı ve daha iyidir. Dijital ile fotoğraf işi hızlandırmış, internet ortamı haber alma ve iletme süresini saniyelere indirgenmiştir.

80 li yıllarda siyah beyaz filmlerin kullanıldığı dönemde İkizdere’den yıllarca haber gönderdim. Bir kart fotoğraf için Rize’ye indiğim Trabzon’a gittiğim çok olmuştur.

Akıllı telefonların yerine kullanılan manyetolu telefonlarla yıldırım, basın ödemeli telefon kaydı verdiğimi dün gibi hatırlıyorum.

Bugün Türkiye’de ekonomik olarak, çalışan gazetecinin yarın garantisi yani iş güvencesi maalesef yoktur.

Günümüz Türkiye’sinde halen yazdığı bir yazıdan dolayı işten atılırım veya mahkemelerde sürünürüm korkusu yaşayan Gazetecilerin olduğunu düşünmek istemiyorum. Yazdıkları haber ve kitaplardan dolayı mahkeme kapılarında sürünen birçok arkadaşımız var.

Yapılan istatistiklerde günümüzdeki en stresli meslek olarak Gazetecilik 1.sıradadır. Aşırı stres altında görev yapan arkadaşlarımızın sıkıntılarını en asgariye indirmek için çalışmalar yapılıyor dersem yalan olur. Çünkü gördüğümüz bir çalışma yok

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş