ZAVENDİKLİ KUR’AN KURSUNDAN 152 HAFIZ MEZUN OLDU

-ZAVENDİKLİ KUR’AN KURSUNDAN 152 HAFIZ MEZUN OLDU -BÖLGEMİZİN KUTUP YILDIZI MUSTAFA HOCA İSMİNİ TAŞIYAN KOPUZLAR KUR’AN KURSU 69 YILDIR HAFIZ YETİŞTİRİYOR. İSMET KÖSOĞLU RİZE-Rize’nin manevi önderlerinden Zavendikli Mustafa Yıldız kurucusu olduğu ve bugün ismini taşıyan Zavendikli Mustafa Hoca Kur’an Kurslarından 2018-19 öğretim yılında 152 hafız mezun oldu. İrşad Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Ali Saruhan..

Tarih : Okunma : 43 Defa Okundu... Yorum Yap

-ZAVENDİKLİ KUR’AN KURSUNDAN 152 HAFIZ MEZUN OLDU

-BÖLGEMİZİN KUTUP YILDIZI MUSTAFA HOCA İSMİNİ TAŞIYAN KOPUZLAR KUR’AN KURSU 69 YILDIR HAFIZ YETİŞTİRİYOR.

İSMET KÖSOĞLU

RİZE-Rize’nin manevi önderlerinden Zavendikli Mustafa Yıldız kurucusu olduğu ve bugün ismini taşıyan Zavendikli Mustafa Hoca Kur’an Kurslarından 2018-19 öğretim yılında 152 hafız mezun oldu.

İrşad Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Ali Saruhan kurs çalışmaları hakkında yaptığı açıklamasında ’Merhum Zavendikli Mustafa Hocamızın 1950 yılında başlatmış olduğu bu ilim yuvaları hayırsever kardeşlerimizin maddi ve manevi destekleri ile devam etmektedir. Tüm Kur’an Kurslarımız T.C. Diyanet İşleri Başkanlığımız Rize Müftülüğüne bağlı olan bir Kız ve üç erkek Kur’an Kursumuzda yaklaşık 500’ün üzerinde yatılı veya yatısız talebelerimize seçkin ve fedakâr hocalarımız tarafından hafızlık, temel dini bilgiler, şer’i ilimler, Arapça, Osmanlıca imamet ve hitabet dersleri verilmektedir.

Vakfımız kurs hizmetlerinin devam etmesi için hayırseverlerden fitre, fidye, zekât, sadaka ve kurban yardımlarını bekleriz. Son 10 yıl mezunlarımızdan yüzlerce talebemiz İlçe Müftüsü, Vaiz, Eğitim Merkezi görevlisi, Kurs öğreticisi, İmam Hatip, müezzin olarak görev yapmaktadır’ dedi.

Rize Müftülüğüne bağlı Zavendikli Kur’an Kurslarında 2018-19 öğretim yılında kız ve erkek toplamda 152 hafız mezun oldu. Bu hafızlardan 103 tanesi Rize’den diğerleri Afyon, Artvin, Bayburt, Çorum, Edirne, Erzincan, Erzurum, İzmir, Kars, Mardin, Muş, Ordu, Samsun, Van ve Trabzon’dan gelen hafızlar

İlk yorumu siz yazın