YUSUFELİ’NE İKİ BAKANLI ZİYARET

YUSUFELİ’NE İKİ BAKANLI ZİYARET Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 8 Eylül Cumartesi günü Yusufeli Barajı inşaatı ve ilçenin yeni yerleşim yerini ziyaret etti. Yusufeli Barajı inşaatı ve Yusufeli yeni yerleşim yerini helikopterle havadan inceleyen bakanlar Hasanağa Mahallesi Futbol sahasına iniş yaptılar. Çok sayıda Yusufelili ve yetkili..

Tarih : Okunma : 19 Defa Okundu... Yorum Yap

YUSUFELİ’NE İKİ BAKANLI ZİYARET

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 8 Eylül Cumartesi günü Yusufeli Barajı inşaatı ve ilçenin yeni yerleşim yerini ziyaret etti.

Yusufeli Barajı inşaatı ve Yusufeli yeni yerleşim yerini helikopterle havadan inceleyen bakanlar Hasanağa Mahallesi Futbol sahasına iniş yaptılar. Çok sayıda Yusufelili ve yetkili tarafından karşılanan bakanlar karayolu ile Yusufeli Barajı şantiye alanına hareket ettiler.

Yusufeli Barajı Şantiyesinde yapılan ziyarette, DSİ genel müdürü Mevlut Aydın verdiği brifingde, baraj inşaatında gelinen son durumunu, Yusufeli Barajı’nın yüzde altmış nispetinde yapıldığını ve gövde betonunun seri şekilde devam ettiğini söyledi. Aydın, Kamulaştırmada fiziki gerçekleşmenin yüzde 65 olduğunu ancak ekonomik gerçekleşmenin yüzde on dört seviyesinde olduğunu, Yusufeli yeni yerleşim yeri altyapı düzleştirmesinin ikinci ihalesi de bitmek üzere üçüncü ihaleyle ve bir kısım düzleştirmeyle birlikte de su kanalizasyon yol kaplama gibi kalemlerde ihale edileceğini ifade etti. Üst yapı olarak konut yapımına başlandığı yeni yapılacak ihalelerinde takviminin hazır olduğunu, köy yerleşim yerleri konularının da anlatıldığı brifing sonrası heyet Yusufeli Barajı gövde inşaatında incelemelerde bulundular.

Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin; ziyaretin anısına Bakanlara Yusufeli Kilim Seccadesi hediye etti. Aytekin, Bakanların ziyaretinden dolayı memnuniyetini ifade ederken her iki bakana da projelerle ilgili sorunlar ve çözümlerini hazırladığı dosyalarları aktarma imkânı da bulduğunu söyledi. Bakan Pakdemirli hava yoluyla Ardahan’a, Bakan Cahit Turhan ise karayoluyla Artvin merkeze ve akabinde Cankurtaran üzerinden Trabzon’a geçecek. Bakanların ziyaretine konuyla ilgili Bakan yardımcıları ve Genel müdür daire başkanı seviyesinde onlarca kişi katıldı. HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI

İlk yorumu siz yazın